Celebrity

Old Hollywood glamour neztrácí dech. Jennifer Lawrence ho oživila kousky, které by vám neměly chybět

Totam je rodné Kentucky. Jennifer Lawrence svůj každodenní šatník vypilovala natolik, že dokud nepromluví, nikdo by ji na holku z amerického jihovýchodu už rozhodně netipoval. Příkras zbavené kousky, které nyní herečka s oblibou nosí, místy připomínají devadesátkové ikony, místy zase starý Hollywood glamour, obojí ale maximálně uvěřitelně.
Foto: Getty Images
Jennifer Lawrence před přehlídkou Dior podzim-zima 2024
Ani sebesplývavější jednoduchý kašmírový kabát nevyzdvihne každého, kdo jej obleče. Někdo do něj vklouzne, jako by se v něm už narodil, a jiný se v nadměrných klopách komplet ztratí. Prvotřídní styl zkrátka nepadne každému. Ještě před pár lety se v delikátních materiálech utápěla i samotná Jennifer Lawrence. Během poslední návštěvy Paříže však dokázala, že na svém osobním stylu podstatně zapracovala, a především ukázala, že její šatník značně vyzrál.

Ryze oscarová forma

Navíc se teď hvězda může chlubit i bezchybnou a prozářenou pletí. Pravidelně totiž dochází k newyorské dermatoložce Georgii Louise, která pečuje mimo jiné o Anne Hathaway, Emily Blunt nebo Jennifer Aniston. Její další trumfy, na které vsází? Produkty s jojobovým olejem, dávky vitaminu A nebo o minerály obohacené krémy — ambulantní zákroky přitom ale zcela popírá. Avšak každá oscarová krása má svá tajemství — a Jennifer Lawrence momentálně sklízí potlesk. Co vystoupení na veřejnosti, to obdivovaný look. Jasně, ne všechny jsou líbivé, i tak je následujeme takřka bez výhrad. Z každičké fotky na Getty je totiž cítit čirá opravdovost. V tom se zřejmě Jenn, bohudíky, nezměnila.   

Stylová geneze Jennifer Lawrence

Jennifer se v posledních pěti let zcela záměrně stáhla. Po několika u kritiky i komerčně neúspěšných snímcích na ni začal doléhat rostoucí tlak veřejnosti, která už ji nepřijímala tak bezvýhradně jako na prvopočátku. Tehdy stačilo postavit se před mikrofon a v Dior šatech po panáku vodky prohlásit: „Mám chuť na pizzu.“ 
Herečka ale nakonec rychle pochopila, že se musí veřejnosti představit v trochu jiném světle. Možná si vzpomněla na jeden z okamžiků, zhruba před deseti lety, kdy přijala part ve filmu Bobr pod režijní taktovkou Jodie Foster. Z pověstné židličky hlavního šéfa placu tehdy údajně zaznělo: „Jednoho dne se ohlédneš a za všemi těmi rolemi uvidíš jen přiblblej vzorec.“ Jodie prý nechtěla být krutá, jen upřímná. 
Foto: Dior
Jennifer Lawrence na přehlídce Dior podzim-zima 2024

Módní jukebox

„Přiblblej vzorec“ je dost možná to, co hodlá teď Lawrence prolomit. Na nedávném koktejlu LVMH Prize, který se konal během pařížského fashion weeku, totiž vynesla nebesa připomínající top z hedvábné a polopropustné organzy s dlouhou šedou sukní. Look (první v galerii nahoře) od hlavy až k patě od Dior herečka doplnila jemným líčením a aristokratickým postojem. V Paříži ji ale také minulý pátek, zrovna když vycházela z hotelu Ritz, vyfotili v dokonalé interpretaci Grace Kelly.

O šatník se Jennifer, mimochodem, nyní stará stylistka Jamie Mizrahi. A pokud se taky sami sebe občas ptáte, komu se líbí kolekce Marii Grazii Chiuri pro Dior, tak odpovědí je právě Jamie. Bezbřeze miluje to, co sama označuje pojmem moderní sofistikovanost.

A když už byla Jennifer v Evropě, nemohla si samozřejmě nechat ujít přehlídku Dior kolekce podzim – zima 2024. Do první řady přitom oblékla dvoudílný oblek (sako s vestičkou), který působil jako z jednoho tribeckého sekáče, kam ho v roce 1995 odnesla Meg Ryan. Havraní kabát a sluneční brýle, ve kterých přišla k autu, napovídaly, že jsme se ocitly zpátky v padesátkovém L. A. , kde na sebe Jennifer bere podobu hazardéra z pouště. V obou případech však Jamie pracuje s redukcí nadbytečných prvků každého střihu. Sako je sako a sakem jednoduše zůstane. Systém jednoduchých garmentů stojí na těch neušlechtilejších materiálech a uvolněném střihu. Jenom některé statement kousky dostaly extra objem, aby působily dramatičtěji... 
Jestli jste se na podobnou vlnu zatoužili naladit i vy sami, vyberte si už konečně svůj osudový kašmírový kabát a do něj všechny zmíněné kombinace zabalte. Zbytek stylingu pod něj skládejte vyvažováním těchto dvou rovin: mohutně působícího bez struktury a jemného se strukturou. Přitom míchejte jen přírodní materiály v černobílé nebo vybledlých přírodních odstínech.

#Quickcheck: Toto potřebujete, pokud chcete styl, jaký razí Jennifer