Móda

Disco kápě je zpět, alespoň podle Anne Hathaway

Dědictví Biancy Jagger a Grace Jones hrdě přebírá Anne Hathaway pod taktovkou nejžádanější stylistky na západním pobřeží USA Erin Walsh. 
Anne  Hathaway dokazuje, že čtyřicet je nových dvacet. Na kampani Versace svádí nevinným pohledem a spadlým ramínkem, v Benátkách zase zakrytými vlasy. Je zakrývání nová nahota? V úterý večer se herečka objevila v Palazzo Ducale na velkolepé party Bulgari, kde vynesla lehce působící, přesto krystaly osázené šaty, které jí na míru připravila Donatella. U hlavy ústil střih v lehkou kapucku, se kterou si Anne přikrývala temeno tak, aby vytvořila dokonale oblý rám pro svůj půvabný obličej a hlavně dekolt, jenž zdobil náhrdelník Bulgari.  
To přitom není poprvé, co Anne vytáhla podobný trik. Pamatujete si na Met Gala v roce 2015, jehož tématem se stal orientální vliv v západní módě? (Celý název výstavy zněl China: Through the Looking Glass.) Anne Hathaway tehdy oblékla zlaté šaty Ralph Lauren, rovněž s kapucí. A na jedné z premiér během letošního Berlinale v únoru pak vzala model od Alaïa, celý černý, také s kápí. „Vlastně se s kapuckou cítím tak zvláštně sebevědomě, je to o pocitu bezpečí, navíc tím můžu vytvářet napětí. Co je pod ní? Je jen na mně, co odhalím,“ svěřila se Hathaway na onom Met Gala novinářům. Vytvořit ve svém outfitu moment překvapení je prakticky jedno z nejzákladnějších pravidel svádění. Škoda, že na něj mnohé celebrity zapomínají. 
Foto: Courtesy of Bulgari / Getty Images
Bulgari, 2023
Foto: Courtesy of Bulgari / Getty Images
Bulgari, 2023
Foto: Getty Images
Anne Hathaway, "China: Through The Looking Glass", Met Gala, 2015
A ještě pár slov k práci Erin Walsh. S Anne se potkala během natáčení seriálu z produkce AppleTV, WeCrashed, když byla Anne podruhé těhotná (herečka porodila syna Jacka). Erin nabídla trpělivost. Před ní totiž Anne Hathaway spolupracovala s Law Roachem, který byl ale na civilní Newyorčanku příliš dramatický a neuroticky nutil hvězdu do příliš excentrických poloh. „S Erin jsme začaly vést diskusi o tom, kde může žena po druhém porodu nalézt patřičné sebevědomí. A od toho se odpíchly. Zpočátku jsem byla rezervovaná, ale teď s ní obléknu i to, co bych předtím na sobě přijala jen těžko,“ nechala se slyšet. Tím ostatně Erin vyniká, dokáže naslouchat, proto je jednou z nejméně výrazných, přesto nejžádanějších stylistek v Hollywoodu.