Hudba

Fashion videoklipy podle Annet X: Teyana Taylor

Nejspíš jste ji zaznamenali v klipu Kanye Westa Fade z alba The Life of Pablo, kde v posilovně tancuje v krátkém tílku a kalhotkách. Pravda je taková, že si už před tímto velkým projektem prošla velmi dlouhou cestou.
Už v roce 2007 se stala středem pozornosti díky své šílené oslavě šestnáctých narozenin, která byla zaznamenána v televizní show My Super Sweet 16. S realizací jí pomohla maminka Nikki, která v té době byla úspěšná stylistka, a tak měla hodně známostí v hudebním průmyslu. Možná i to je jeden z důvodů, jak se dostala Teyana k Pharrellovi Williamsovi, se kterým ve stejném roce podepsala smlouvu. 
Její oslava nebyla vůbec levnou záležitostí, na otázku, jak byla zaplacena, doteď neznáme odpověď. Nicméně měla na sobě šaty, které jí na míru ušil návrhář Richie Rich, jenž pracoval s osobnostmi jako Gwen Stefani, Paris Hilton a Pink. Mimo jiné dostala bílý Range Rover a na oslavu dorazil i sám Pharrell. Mohla bych tu vyjmenovávat opravdu spoustu překvapení, která se tehdy odehrála, ale zkrátka věřte, že to bylo hodně extra.
Její cesta dále vedla přes tancování v klipu rappera Jay-Z Blue Magic až k vydání prvního singlu Google Me, který vypovídá o zpěvaččině smyslu pro humor. Ten se promítá do většiny videí stejně jako jako její sexualita. Nahota totiž není Teyaně cizí ani po porodu prvního dítěte, které mimochodem přivedla na svět o měsíc dříve doma přímo do náruče svého manžela, NBA sportovce Imana Shumperta. V klipu na freestylovou skladbu Champions si tak hraje nejen se svým nahým tělem, ale i zlatem a zbraněmi. 
Celý klip je pak sestavený z fotografií, které pořídila talentovaná umělkyně a režisérka Sasha Samsonova, která dlouhodobě spolupracuje například s Kylie Jenner.
Představím vám svůj oblíbený klip Issues/Hold On z alba K.T.S.E., které produkoval Kanye West a kde společně s Teyanou hraje v hlavní roli A$AP Rocky, ale objeví se zde i A$AP Ferg či Tyler, The Creator. 
Jako u většiny klipů má režii na starost samotná Teyana Spike Tee Taylor, jak si říká, když se jedná o režisérskou práci. 
Ponořte se do nálady sedmdesátých let, kde i sám Rocky zdařile nosí afro, a sledujte tuto zpěvačku, tanečnici, režisérku a matku v jednom. Věřím, že nás ještě mnohokrát překvapí.
Have fun, Annet X