Hudba

Fashion videoklipy podle Annet X: Cellophane

Které hudební video se může pochlubit tím, že je Vogue? Cellophane! FKA Twigs po třech letech vydává nový klip a já pro něj žiju! 
FKA Twigs song Cellophane dodělala před rokem a ke konceptu videa ji hned napadlo, že by chtěla znázornit tanec u tyče. Šest měsíců se intenzivně připravovala, aby obtížnou techniku zvládla. To se jí povedlo velmi artově, že by vás ani nenapadlo, kolik lidí pole dance jako umění rozhodně nevnímá.
Celý klip navíc vznikal v návaznosti na zpěvaččin osobní život. Na svém Instagramu odhalila, že podstoupila náročnou operaci šesti nádorů dělohy, a tak byl tanec u tyče jakousi její rehabilitací, návratem k ženskosti, síle a důvěře k vlastnímu tělu.
A ačkoliv celý život tančí a zvládá mnoho nejrůznějších technik (věnuje se také bojovému umění, které je opakem jemnosti), byla pro ni cesta k pole dance neskutečně náročná.
Na klipu také spolupracovala s velmi talentovaným animátorem Andrewem Thomasem Huangem, který někdy kolem roku 2007 prorazil s virálním videem Doll Face.
Nedávno natočila i live verzi, která určitě stojí za pozornost. Video je natočené v národním uměleckém muzeu The Wallace Collection v Londýně a FKA do něj svým stylem a energií neskutečně zapadá. 
O styling se postaral Matthew Josephs, který je dlouholetým fanouškem Vivienne Westwood a obzvlášť její kolekce inspirované právě muzeem Wallace. 
FKA Twigs má na sobě od legendární designérky kompletní look, ať už jde o půjčené vintage kousky, nebo archivované samotnou zpěvačkou, která už jako teenagerka začala sbírat například její náušnice nebo kabelky.
Have fun, Annet X