Hudba

Fashion videoklipy podle Annet X: Rosalía

Je krásná, má styl, umí tancovat, dělá hity i nádherné klipy a nedávno zazářila jako headliner na festivalu Colours of Ostrava. O kom je řeč tentokrát?
Foto: Annet X
Pětadvacetiletá Rosalía tvoří neobvyklé španělské R&B a čerpá z flamenca, které studovala na hudební vysoké škole v Barceloně, kam berou jednoho studenta ročně. Prozradila, že album El Mal Querer bylo její bakalářskou prací a je maximálně inspirováno právě flamencem. Muziku se začala učit ve svých třinácti letech a o rok později už běhala po barech a restauracích, kde prosila o prostor k vystupování. 
V posledních měsících se jí velmi daří, na Instagramu ji začíná sledovat stále více celebrit, jednou z prvních byla Lana Del Rey, a není se čemu divit. Má opravdu jedinečný styl. Postupně také přidává fotky s umělci jako Billie Eilish nebo Travis Scott a vypadá to na společné kolaborace.
A ačkoliv se často ocitá i pod palbou kritiky (příkladem může být její netradiční využití flamenca nebo používání symbolů z romské kultury), byla již pětkrát nominovaná na latinské Grammy a její videa mají desítky milionů zhlédnutí.
Je hned několik klipů, které bych chtěla do tohoto článku zařadit. Přece jen vybrat jeden je prakticky nemožné. 
Ten první v režii dvojice Bradley & Pablo na skladbu Aute Cuture mě zaujal zobrazením dnešního trendu super dlouhých nehtů. Co by na to řekla Cardi B?
Co se stylingu týče, musím si tu odložit video, které vyšlo těsně před skladbou Aute Cuture. V kolaboraci s jedinečným kolumbijským hudebníkem J Balvinem vydali Con Altura, klip představující bohatství včetně privátních letů a oblečení z těch nejdražších módních domů. J Balvin se stihl pochlubit nejnovější kolekcí od Virgila Abloha a Louise Vuittona.
Poslední dvě videa byla režírovaná Nicem Mendezem, který využil mixu tradice s experimenty, které jsou pro zpěvačku typické. Ta chtěla zobrazit vzpomínky z dětství, svou kulturu a zároveň fascinaci stylem řidičů náklaďáků.
Have fun, Annet X