Hudba

Fashion videoklipy podle Annet X: Blood Orange

Specifický styl, muzika i tanec. Anglický zpěvák, skladatel a producent Dev Hynes, známý jako Blood Orange, očima Annet X.
Foto: Annet X | @annbloggerkid
Foto: Annet X | @annbloggerkid; grafika: Alexander Bel | @alexanderbelph
Alternativní R&B nebo indie s jazzovým nádechem je snad vhodné pojmenování žánru, který Dev vytváří. Je prakticky nemožné nepoznat skladbu, na které se podílel. Jeho styl můžeme vidět ve skladbě Solange Losing You nebo zpěvačky Sky Ferreira Everything is Embarrassing. Nelze nezmínit jeho spolupráce se jmény jako Kylie Minogue, Mariah Carey nebo Carly Rae Jepsen. Nedávno také doprovázel svým vystoupením přehlídku Louis Vuitton AW19.
Nedávno jsem narazila na klip Time Will Tell z roku 2013 a uchvátila mě estetika, melancholie, tanec... Je zkrátka zcela zřejmé, že muzika vzniká přirozeně. Jak sám řekl, ze začátku měla skladba dokonce kolem patnácti minut.
Jasnou poznávací značkou novějších videoklipů Deva je mluvené slovo a co nejpřirozenější ukázka života například v New Yorku, kde už dlouhou dobu žije. V self-directed klipu na skladbu Hope z alba Nergo Swan z minulého roku, na které se podílel Puff Daddy neboli Diddy a kolumbijsko-kanadská zpěvačka a textařka Tei Shi, se objevuje mnoho známých tváří. Kromě tanečníka a modela Altona Masona, který má na sobě jednoduchý bílý look, si v záběrech ze studia můžeme všimnou Tyler, The Creatora a A$AP Rockyho. Outfity odpovídají tomu, co každý skutečně nosí, a tak předávají atmosféru newyorských ulic.
Právě proto, že svými vizuály vždy poukazoval na určitý životní styl a přirozenost, je hlavní klip tohoto článku lehce neobvyklý. Ve videu ke skladbě Benzo, který si režíroval sám, má na sobě rokokovou paruku a hraje na violoncello pro francouzského šlechtice, kterého hraje genderless zpěvák a umělec Ian Isiah. O styling se postarala Emily Schubert, se kterou společně pečlivě vybírali veškeré oblečení. Výsledkem je vtipný a velmi vkusný videoklip s velkým módním přehledem.
Have fun, Annet X