Hudba

Fashion videoklipy podle Annet X: A$AP Rocky

Je známý svým experimentálním přístupem k muzice, láskou k módě, ale také psychedelickým drogám. A$AP Rocky, v posledních týdnech velmi diskutovaná osobnost kvůli incidentu ve Stockholmu, pohledem Annet X.
Foto: Annet X
A$AP Rocky je jeden ze členů harlemského kolektivu rapperů, producentů, režisérů, fotografů a návrhářů s názvem A$AP Mob. Nedávno vytvořil i nové seskupení umělců AWGE, kteří se starají o produkci většiny jeho klipů.
Je velmi zásadní osobností v hudebním i módním světě právě díky prolínání těchto dvou odvětví již od samého počátku své tvorby. Rocky se vždy vymezoval z davu neobvyklým stylem, ke kterému patřily upnuté potrhané džíny, drahé tenisky, šperky a celkový zájem o to vypadat hezky. 
Harlem však nebyl místem, kde by byla podobná vášeň akceptována, a tak si prošel dlouhou cestou kritiky a ponižování. Jakmile se mu kolem roku 2011 začalo dařit a dostával se do povědomí, nebylo již těžké přiznat, že se stává módním trendsetterem a jeho tolik kritizovaný styl mainstreamem ve všech koutech New Yorku i po světě.
Jedním z vydařených hudebních projektů se stal Peso zrežírovaný Abteenem Bagherim. V klipu si můžeme všimnout newyorského brandu Supreme, vidíme také Y-3, adidas tenisky v kolaboraci s Jeremym Scottem, Vlone, hodně zlata. O jeho zájmu k módě napovídají i slova textu, konkrétně, že nosí hlavně Ricka Owense a Rafa Simonse.
O tom, že je Pretty Flacko a Fashion Killa (video natočil Virgil Abloh), mluvil odjakživa. Dokonce si u něj pět let zpátky v klipu zahrála Rihanna.
Vyjmenovávat spolupráce Rockyho s významnými módními domy bych mohla velmi dlouho; trendů, založených na jeho stylu, je také spousta. Jedním z posledních je například ovázaný šátek kolem hlavy s názvem Babushka, který vznikl při hostování v Late Night Show, kdy si jím Rocky po úrazu chtěl zakrýt šrám na tváři.
Hlavním klipem dnešního článku je Fukk Sleep v kolaboraci s FKA Twigs v režii Diany Kunst. Oba ve stylu Bonnie a Clyde běhají po New Yorku a odmítají spánek, který by je dostal do jiné atmosféry, proto jim pomáhají vědci. Něco se však pokazí, systém vypadne, usnou a transportují se do světa, kde prožívají šílené věci. Nápad ke konceptu videa přišel od samotných interpretů a o kostýmy se postarali jejich osobní stylisté Matthew Henson a Karen Clarkson.
#flackoishome
Have fun, Annet X