Trendy

Trendy džíny: Široký střih z 90. let dál vládne. Ale v jiném kontextu

Posedlost estetikou devadesátek pokračuje po celý podzim. Ve velkém se projevuje v denim trendech, kde platí, že čím volnější, tím lepší. A také to, že modré džínoviny není nikdy dost. 
Foto: getty images
Při pohledu na přehlídková mola stejně jako na první řady nebo ulici je nad slunce jasné, že široké až pytlovité tvary džín jednoznačně vládnou módní scéně. Klasika z devadesátek nechybí v kolekcích Gucci, Victoria Beckham, pozadu nezůstává ani Dior a samozřejmě Diesel spolu s Levi's. Ve velkém si ji oblíbili módní influenceři a celebrity, přičemž každý z nich dává tomuto trendu svůj vlastní punc. 
Nosit je samozřejmě můžete nosit s obyčejným tričkem, barevným kardiganem, saténovým tílkem s krajkovým lemem a bomberem, pod béžový trenčkot nebo pod šedé sako, ale pokud chcete oživit a přihlásit se k 90s estetice, vezměte si na sebe canadian tuxedo. Co to je? Kdo devadesátky zažil na vlastní kůži, určitě tuší. Stačí napovědět – Drew Barrymore, Tupac Shakur a hlavně Britney Spears a Justin Timberlake na American Music Awards 2001. Denim na denim a nic jiného, to je tzv. kanadský smoking.

Střih roku: baggy jeans

Nezáleží na tom, jestli se vrátíte k džínům s nízkým pasem, nebo zůstanete u toho výrazně pohodlnějšího vysokého, široké nohavice jsou jasný must-have pro celou sezónu podzim – zima 2023/2024. A klidně je žeňte do extrému, pokud máte chuť. K nim si pak vezměte ve stejném odstínu džínovou košili se širokými rukávy, džínovou bundičku do pasu nebo nad něj či džínové šaty. Spolu s botami do ostré špičky získáte trendy outfit, v němž proplujete podzimem i zimou.