Trendy

Džíny s nízkým pasem hlásí návrat. Jste na ně připraveni?

Pořád ještě představují menšinu, ale podzim 2023 to může velmi rychle změnit. Nastává čas připravit se na příchod (nebo návrat, podle toho, k jaké generaci patříte) džín s proklatě nízkým pasem.
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Diesel Fall/Winter 2023-2024, Milan Fashion Week
Džíny s nízkým sedem jsou zpátky, takže si vzpomeňte, kde jste je nechali, nebo si rovnou kupte nový pár z klasického modrého denimu. Jeden z trendů sezony podzim–zima 2023/2024 představuje právě tento typ kalhot, který nenechá nikoho chladným.
Z přehlídkových mol si low-rise jeans razí rychle cestu mezi klíčové prvky street stylu. Polarizující kus oblečení pořád vyvolává spoustu rozruchu stejně jako v době, kdy Alexander McQueen poslal na molo modelky v tzv. Bumster pants v rámci přehlídky Taxi Driver. Tenkrát odstartoval éru džínů s nízkým pasem (i když nikdy ne tak nízkým jako na samotné přehlídce v roce 1993) a definoval styl přelomu milénia. Na tuto estetiku si v rámci navrhování kolekcí podzim–zima 2023/2024 vzpomněla Isabel Marant i Stella McCartney, džíny s nízkým sedem se objevily také na přehlídkách Diesel, MSGM, Gauchere nebo Vaquera.
Návrat low-rise jeans ovšem, na rozdíl od nultých let, už neznamená stres a tlak na ideální postavu, jaký panovat v době dospívání generace mileniálů. Současná společenská situace přeje body positivity a inkluzivitě, proto džíny s velmi nízkým pasem nepatří mezi výsadu pár vyvolených, stejně jako nemusíte hledat jeden jediný střih. Díky tomu low-slung denim v letošní podzimní sezoně působí neotřelým a neokoukaným dojmem. Vyberte si, co vám vyhovuje a sluší, a džíny si klidně pořiďte o velikost větší a nechte je spadnout na boky, stejně jako to udělala Sydney Sweeney, Tatiana Elizabeth nebo Emily Ratajkowski. Ostatně oversized siluety v tomto případě představují ideální cestu, která by měla být na vašem fashion radaru. 

Jak nosit džíny s nízkým psem v roce 2023

Podle přehlídek je kombinujte s klasickým bílým tílkem, krátkou džínovou bundičkou, oversized saky, crop top kardigany a přiléhavými úplety vůbec. Předběhnete dobu a pořiďte si pár džínů s nízkým sedem už teď.