Wellness

Jak pečovat o svou duši a tělo podle znamení zvěrokruhu

Astroložka Lisa Stardust prozrazuje tipy a triky, jak maximálně využít sílu beauty rituálů; od čištění krystalů za úplňku až po návod na harmonizaci čaker.
Foto: Trunk Archive
Dlouhá bublinková koupel, zklidňující pleťová maska, krystalová terapie. Ať už se jedná o jakýkoli rituál, péče o vlastní tělo a duši je jednou z nejzásadnějších věcí, které můžete pro své zdraví udělat. 
Tu a tam se objeví zpráva vyvolávající paniku a strach, jindy vám zase přijde pracovní e-mail s úkolem, který musíte vyřešit v pozdních nočních hodinách. Jeden deadline za druhým. Po roce od začátku pandemie je tak důležitější než kdy jindy najít si čas jen pro sebe.
Zkoušeli jste ale někdy sladit své rituály se znamením zvěrokruhu? Podle newyorské astroložky Lisy Stardust tím můžete účinky péče posílit a vnímat je na mnohem hlubší a niternější úrovni.  

Beran

I ti nejlepší z nás občas potřebují povzbudit. Nemůžete být jedničkou, aniž byste se před nástupem do práce, schůzkou, pohovorem nebo čímkoli jiným, co je pro vás důležité, psychicky nepřipravili. Proto si zvykněte každé ráno podívat se na sebe do zrcadla a vyslovit své záměry, které chcete přinést světu. Mohou to být pocity, můžete si vybrat i cíl, který chcete ve svém životě pokořit. Ve vašem případě by to měla být především víra v sebe sama.

Býk 

Přišel čas na rozmazlování. Ze všech znamení zvěrokruhu jste největší požitkáři, takže svou každodenní péči posuňte o level výš. Dopřejte si manikúru nebo experimentujte s líčením. Pomůže vám to ocenit svou vnitřní i vnější krásu. Vypadat dobře sám pro sebe je forma sebeobdivu, která pomáhá pozvednout způsob, jakým se vnímáte. Udělejte si několik selfie a přesvědčte se, jak jste báječní a plní života. 

Blíženci

Abyste se vyhnuli jedné z negativních vlastností Blíženců, tedy sklonu k pomlouvání, potřebujete se odreagovat a zabavit něčím jiným. To znamená jediné: vezměte si do ruky milostný román, skvělý politický thriller nebo knihu básní a nechte se unést slovy. Vaše intelektuální mysl vstřebá obsah a ztratí se v dějových liniích nebo zvratech. Čtení vás natolik pohltí, že se budete chtít vyhnout všem dramatům v reálném životě. Tím se také rozšíří vaše představivost, protože budete mít možnost vžít se do děje a postav jednotlivých příběhů.

Rak

Léčivá koupel vám pomůže zapomenout na všechny problémy. Přidejte hrst epsomské soli, jež pročistí vaši auru, krystaly na vyrovnání vaší energie a plátky růží, které probudí pocit sebelásky. Ideální čas na horkou vanu je za úplňku, umožní posílit lunární vibrace a být v míru s vesmírem. Po 25 minutách ve vodě se vaše chmury odplaví a veškeré napětí se zmírní. Budete se cítit jako znovuzrození.

Lev

Pro nejkreativnější znamení zvěrokruhu je umělecká činnost tou nejlepší formou péče o sebe. Vyzkoušejte techniku tie-dye, výrobu šperků, keramiku, malování, koláž nebo skicování zátiší. Prostřednictvím umění ze sebe můžete dostat všechny frustrace, uvolnit emoce a napětí a zároveň vytvořit něco, co je esteticky přínosné. Pokaždé, když se na svůj výtvor podíváte, můžete se usmát s vědomím, že jste do tvorby vložili své srdce a duši. Navíc budete moci vystavit na odiv svůj talent a dostat nejednu pochvalu. 

Panna

Často nad věcmi příliš přemýšlíte a můžete se nechat unést myšlenkami, které často přerostou až v úzkost. Je důležité dát všemu volný průběh. Správně, je čas pořádně se vykřičet. Zpěvem oblíbené písničky otevřete svou krční čakru, což vám umožní říkat názor naplno. Přiblížíte se tak ke svým vizím a eliminujete stres. Vydejte ze sebe veškeré emoce, abyste našli vnitřní sílu.

Váhy

Máte skvělý život, ale někdy berete každodenní maličkosti jako samozřejmost. O to víc byste si měli začít všechny ty úžasné a skvělé události zaznamenávat do deníku. Věcí, které vám osud přinesl, si tak začnete více vážit. Když si zapíšete a zrekapitulujete všechny radostné chvíle, budete se cítit šťastnější než kdykoli předtím. 

Štír

Jako vysoce intuitivní a citlivé znamení v sobě často nosíte energii druhých. Účinným způsobem, jak s tím bojovat, je očistit své okolí pomocí posvátného dřeva palo santo, šalvějí nebo jinými bylinami (meduňka, rozmarýn, kadidlo a myrha). Tím zaženete negativní energie v domě i ve svém životě. Dodržováním základní duchovní hygieny se budete nejen cítit lépe, ale změní se i váš vztah k ostatním. Budete se moci spolehnout na svou intuici a bez váhání činit ta nejlepší možná rozhodnutí.

Střelec

Hodně stresu si nesete v bedrech, a proto potřebujete uvolnit stagnující část těla a napětí tancem. Břišní tanec je obzvláště prospěšný, protože aktivuje a stimuluje ohniska sakrální čakry. Její otevření (nachází se u boků v dolní části zad a břicha) vám pomůže uvolnit emocionální proudění a kreativitu. Na konci taneční lekce budete vyrovnanější ve všech oblastech života. 

Kozoroh

Jste workoholici, což znamená, že si od práce nikdy neodpočinete. Problém je v tom, že často potřebujete více času na to, abyste dospali probdělé noci, naplánovali si život a udělali čas na přátele bez toho, aniž by vás tížil dlouhý seznam pracovních úkolů. Dopřejte si den volna. Nebojte se ráno vypnout budík a přispěte si. Dejte si v klidu šálek kávy a přečtěte si noviny. Při plánování programu si každý den povinně naordinujte trochu odpočinku, abyste načerpali ztracené síly.

Vodnář 

Vdechněte svému životu ztracenou jiskru pomocí jógy. Čas strávený protahováním svalů na podložce může prospět vaší mysli, srdci, tělu i duchu. Jelikož patříte mezi pozornější znamení zvěrokruhu, využijete čas strávený v poloze psa a dítěte k tomu, abyste se spojili sami se sebou. Berte jógu jako dar, který vám umožní žít v daném okamžiku a nesoustředit se na maličkosti. 

Ryby

Začněte s večerním rituálem, který vás připraví na klidný spánek. Nejprve si k posteli položte ametystový krystal, který odrazí všechny nepříjemné sny, a poté si pod povlak na polštář dejte levanduli, která navodí uklidňující atmosféru. Nakonec alespoň 30 minut před spaním vypněte všechna elektronická zařízení. Dobrý spánek vás posílí a dodá dostatek energie na celý následující den.