Filmy

21 filmů, na které se můžete těšit v roce 2021

Dobrá zpráva! Rok 2021 se ponese ve znamení velkých filmových premiér. Mezi nimi například akční trháky (No Time to Die, Black Widow), snímky, které byly posunuté kvůli pandemii (Dune, The French Dispatch, West Side Story), ale také spousta nových titulů, o kterých jste možná do této chvíle ani neslyšeli. 

Cinderella (premiéra 5. února 2021)

Hlavní roli v kultovní pohádce ztvární Camila Cabello, zatímco její nevlastní matku bude hrát Idina Menzel a genderově neutrální sudičku Billy Porter. Chytlavá doprovodná hudba a originální kostýmy jsou samozřejmostí. 

French Exit (12. února 2021)

Surrealistické drama režiséra Azazela Jacobse pojednává o rodině, která se kvůli finančním problémům musí přestěhovat z New Yorku do Paříže. V hlavních rolích příběhu o křehkém vztahu matky a syna Michelle Pfeiffer a Lucas Hedges. 
Foto: Alamy Stock
French Exit

The United States vs Billie Holiday (26. února 2021)

Životopisné drama Lee Danielse podle knižní předlohy Johanna Hariho Chasing the Scream. Jazzovou legendu Billie Holiday ztvární Andra Day. 

The Many Saints of Newark (23. dubna 2021)

Prequel režiséra Alana Taylora k trilogii The Sopranos se odehrává v Newarku v roce 1967. Tonyho Soprana hraje Michael Gandolfini.

Last Night in Soho (23. dubna 2021)

Po obdivuhodném výkonu v seriálu The Queen’s Gambit se Anya Taylor-Joy vrací v novém psychologickém hororu. Společně s ní také Matt Smith a Thomasin Mckenzie. Film režiséra Edgara Wrighta se odehrává v šedesátých letech v Londýně. 

Cruella (28. května 2021)

S pohrdavým výrazem a výrazným líčením ztvární legendární postavu Emma Stone. Přidejte k tomu roztomilá štěňátka a Emmu Thompson coby její protivnici a máte recept na dokonalý hit.

Old (23. července 2021)

Thomasin McKenzie, Eliza Scanlen, Alex Wolff a Aaron Pierre. Seznam vycházejících hvězd v tomto filmu je více než slibný. Těšte se na složitou zápletku, rychlé stárnutí, tajuplnou pláž a mrtvolu.

The Suicide Squad (6. srpna 2021)

Margot Robbie, Idris Elba a Viola Davis v roli superhrdinů v remaku stejnojmenného snímku z roku 2016. Film je plný neuvěřitelných kaskadérských kousků, skvělých kostýmů a černého humoru.

Respect (13. srpna 2021)

Jennifer Hudson v roli Arethy Franklin se už nemůžeme dočkat. Ať už vystupuje se svými největšími hity, nebo bojuje s vnitřními démony, po boku jí věrně budou stát Forest Whitaker a Mary J Blige. Životopisný snímek režíroval Liesl Tommy. 
Foto: Alamy Stock
Respect

Deep Water (13. srpna 2021)

Než se Ben Afleck seznámil s Anou de Armas, zahráli si společně v erotickém thrilleru Adriana Lyna. Celý příběh je o manželovi, který omlouvá milostné románky své manželky. Tedy do té doby, než podezření ze záhadného zmizení jednoho z milenců padne na něj. 

Candyman (27. srpna 2021) 

Další remake stejnojmenného hororu z roku 1992. V hlavní roli Yahya Abdul-Mateen II. Už teď je jisté, že se všichni budeme třást strachy. 
Foto: Alamy Stock
Candyman

The Last Duel (15. října 2021)

Historický epos Ridleyho Scotta je tentokrát o rytíři ze 14. století, který se snaží obhájit čest své manželky. V hlavních rolích Adam Driver a Matt Damon jako vousatý král Karel VI. 

Halloween Kills (15. října 2021)

Neuvěřitelné dvanácté pokračování halloweenské franšízy by nebylo kompletní bez Jamie Lee Curtis. Michael Myers se jen tak nevzdává a stále terorizuje město. Krvavé scény jsou zaručené. 

Elvis (5. listopadu 2021)

Austin Butler jako mladý Elvis Presley ve filmu režiséra Baza Luhrmanna. Tom Hanks hraje jeho podnikavého asistenta a Olivia DeJonge září jako mladá Priscilla Presley.

King Richard (19. listopadu 2021) 

Otec sester Williamsových je hlavním protagonistou v připravovaném filmu Reinalda Marcuse Greena. Will Smith se ujal hlavní role ambiciózního patriarchy, který své dcery naučil, jako být těmi nejlepšími tenistkami světa. 

Gucci (24. listopadu 2021)

Film Ridleyho Scotta o atentátu na módního návrháře Maurizia Gucciho, který si objednala jeho bývalá manželka Patrizie Reggiani. Dědičku nehraje nikdo menší než Lady Gaga. 

The Nightingale (22. prosince 2021)

Dakota a Elle Fanningovy se společně objevují v příběhu dvou sester režisérky Mélanie Laurent, které odolávají německé okupaci Francie během druhé světové války. Film o hrdinství a vytrvalosti vznikl na motivy stejnojmenného románu Kristin Hannah.

The Matrix 4 (22. prosince 2021)

Nasaďte si úzké brýle a opravte dlouhý kožený kabát. Lana Wachowski je zpět. Detaily příběhu jsou pochopitelně přísně tajné, ale jisté je, že se rozhodně vyplatí počkat.

Babylon (25. prosince 2021)

Hollywoodský film s Bradem Pittem a Emmou Stone, režírovaný Damienem Chazellem? Zvěsti o novém projektu oscarového tria možná znějí příliš dobře na to, aby to byla pravda, ale pokud se stanou skutečností, bude to jeden ze žhavých adeptů na Oscara. 

The Eyes of Tammy Faye (2021)

Televangelisté Tammy Faye a Jim Bakker vytvořili největší světovou náboženskou vysílací síť. Kvůli velkému skandálu se jim však rozpadne pod rukama. V dramatu Michaela Showaltera se v hlavních rolích objeví Jessica Chastain a Andrew Garfield.

Judas and the Black Messiah (2021)

Fredrick Allen Hampton byl americký aktivista, revoluční socialista a předseda illinoiských černých panterů. Ve svých jednadvaceti letech byl zastřelen policejním agentem, když neozbrojený spal v posteli vedle své těhotné snoubenky. Film o rasové nenávisti jistě nenechá kámen na kameni a rozvíří bouřlivou diskuzi. 
Foto: Alamy Stock
Judas and the Black Messiah