Filmy

Nejlepší filmy Keanu Reevese

Přestože Keanu Reeves zažil největší popularitu především díky svým akčním filmům z 90. let, poslední dobou se vrací zpět na vrchol a celý internet ho doslova zbožňuje. Proč? 
Foto: ALAMY STOCK PHOTO
Okouzluje projevy laskavosti, které dokumentuje Reddit, reklamou na Saint Laurent, mazlením se štěňaty i schopností vypadat skvěle i při těch nejobyčejnějších činnostech, třeba i když jí jen sendvič na lavičce v parku. A občas veřejnost zaujme nějakou hlubokou úvahou. Když se jej Stephen Colbert zeptal, co se s námi stane po smrti, odpověděl: „Vím, že těm, kteří nás milují, budeme chybět.“
Jeho návratu také napomáhá fakt, že navzdory mnoha letům na filmovém výsluní zůstává tajemný. Co o této herecké legendě vlastně víme? Narodil se v Bejrútu a má anglický a čínsko-havajský původ. V mládí cestoval po celém světě, od Sydney po New York, než se nakonec usadil v Torontu. Dříve hrál lední hokej a jezdí rád na motorce. Zažil velkou tragédii, když na konci devadesátých let porodila jeho přítelkyně Jennifer Syme mrtvé dítě a o necelé dva roky později sama zemřela při dopravní nehodě. To je ovšem vše. Keanu Reeves nyní žije v Beverly Hills, ale jeho soukromý život, navzdory neutuchajícím dohadům, zůstává tajemstvím.
I když ho podle jeho slov všeobecný obdiv trochu udivuje, my si myslíme, že je zcela opodstatněný. A proto jsme se rozhodli zavzpomínat na jeho nejlepší filmové role.