Společnost

Přidejte se k Anně Wintour

#StayHome
Foto: VOGUE US
Stejně jako mnozí z vás jsem se během pandemie COVID-19 musela přizpůsobit realitě, četla jsem všechny zprávy (pak si od nich dala pauzu); zúčastnila jsem se online meetingů s kolegy přes Zoom; přemýšlela o tom, jak pomoci módnímu průmyslu, který bude v nadcházejících měsících potřebovat naši podporu; unikla jsem realitě díky románům, filmům nebo televizním seriálům a neustále mluvila se svou rodinou a telefonovala s blízkými přes FaceTime.
Především jsem však dělala jednu jednoduchou věc a vyzývám každého, aby udělal totéž: Zůstala jsem doma.
Neexistuje žádné další důležité pravidlo, které bychom měli všichni dodržovat. V tuto chvíli musíme zůstat doma, jak jen to je možné. Samozřejmě jsou tu zdravotníci, pracovníci zasahující v případech nouze, zaměstnanci obchodů s potravinami a další, na jejichž práci jsme všichni závislí. Právě oni musí jít ven, aby vykonávali tyto životy zachraňující úkoly. (Jeden z mých nejbližších příbuzných je lékař v první linii této krize a jsem na něj velice pyšná.) Pro všechny z nás v Americe a ostatních zemích nepřipadají v úvahu žádné diskuze. Musíme zůstat doma. To je jediný způsob, jak zpomalit šíření koronaviru a chránit ty, kteří jsou jím nejvíce ohroženi.
Stejně jako všechny mě šokovaly fotky Američanů na přeplněných plážích o jarních prázdninách. I když jste mladí a zdraví a považujete se za nezranitelné, nejste. Lidé okolo vás určitě nejsou. Opusťte pláže a izolujte se. Všichni se musíme sjednotit jako jeden národ, abychom zajistili, že zpomalíme šíření toho hrozného viru. 
Připojte se ke mně, všem ve Vogue a naší výzvě: Zůstaňte doma. Je to nejlepší opatření, které můžete podniknout.