Filmy

Pět seriálů, které vás doma zabaví

Zůstat doma. Nejdůležitější a také nejzodpovědnější úkol nás všech v těchto těžkých dnech. A také ta správná chvíle konečně zhlédnout filmy a seriály, na které nikdy předtím nebyl čas. Začíná přehlídka hitů na Netflixu, které si stoprocentně zaslouží vaši pozornost.
Foto: Getty Images
CO / KDYBY 
2019
Seriál, který potěší ty, kteří si potrpí na napětí do poslední chvíle, a ty, kteří dávají před nekonečným množstvím sérií přednost jedné, zato nabité akcí. Drama, nebo řekněme také thriller, nabízí deset dílů o tom, co vše se může stát, když jste vědkyně a půjčíte na noc vlivné magnátce svého manžela za dvacet milionů dolarů. Scénář poněkud šílený, ale když se na vás z role té nejvlivnější bude mírně strnule tvářit Renée Zellweger (řekněme, že časy Bridget Jones, která ovládala bravurně mimiku svého obličeje, jsou nenávratně pryč), dokáže nadchnout do poslední chvíle. Jakou má investorka motivaci? A co je na mladém manželském páru tak zajímavé, že je tato nesmlouvavá žena ochotná vstoupit do jejich života s tak obrovskou investicí? Odpovědi hledejte vy. Času máte nyní dost.
Foto: Archiv Netflix
Riverdale
2017–2019
Seriál, který údajně původně cílil na teenagery, ovšem pro rychlý spád, akci a lehký nádech mysteriózna zaujal nejednoho dospělého. Zcela upřímně, nemusíte studovat raketové inženýrství, abyste porozuměli ději (inspirace odkazuje ke komiksu Archie), ovšem kýžený efekt pasivní zábavy se dostaví ihned po prvních třech dílech. Dějová linie začíná smrtí studenta v městečku Riverdale. A hned poté se scénář zaměří na zbylé spolužáky, na jejich život v maloměstě, jeho temné stránky, kterých je tam více, než by se na první pohled mohlo zdát. Překvapivý děj tolik není a místy se dá zkušeným okem i předvídat, ovšem co je na filmu zajímavé, je jeho obsazení mladých herců a také poslední seriálový počin hvězdy devadesátek Luka Perryho. Bod navíc dáváme za kameru. 
Foto: Archiv Netflix
Mesiáš
2020
Co má společného Sýrie, Izrael a USA? Mesiáše. A opravdu takového, který umí suchou nohou přejít vodou, uzdravit zraněné i zachránit ty, co to potřebují. Zdá se vám to už lehce přes čáru? Agentce FBI, jež dostane novodobého Ježíše na starosti, také. Ano, tušíte správně. Desetidílný seriál vám celkem svižně poodhalí vyšetřování muže, který dokáže zázraky, ovšem bude za ně námi lidmi „po zásluze“ potrestán. Vyjde najevo jeho průzračná pravost, nebo se ukáže, že je podvodník? Neprozradíme, my mesiáši nejsme. 
Foto: Archiv Netflix
Grace & Frankie
2015–2020
Dvě jména. Lily Tomlin a Jane Fonda. Pokud jste si mysleli, že vás už po padesátce nemůže nic překvapit a už vůbec ne v tom pozitivním slova smyslu, po zhlédnutí první řady Grace & Frankie svůj názor budete muset přehodnotit. A to hodně rychle, neboť dámy už nejsou nejmladší a čekat nebudou. Seriál už má šest sérií a začíná formálním obědem dvou manželských párů, kdy pánové oznámí, že se chtějí rozvést, aby se spolu mohli oženit. Ano šokující, ovšem tato událost nabere neuvěřitelný spád už jen díky tomu, že oba snoubenci spolu dvacet let podnikali a za tu dobu se obě jejich rodiny velmi propojily (aniž by o to stály). Tvůrkyně Marta Kauffman má za sebou bohaté zkušenosti z kultovních Přátel, tudíž o vtip i pomyslný tah na branku bez zbytečného protahování není nouze. Můžete se tak smát i plakat s oběma hrdinkami a závidět přitom dokonalou figuru Jane Fonda i černý humor Lily Tomlin. Ano, zde se dá skutečně hovořit o tom, že stáří se dá zvládnout s grácií, a je lepší být připraven.
Foto: Archiv Netflix
Elita
2018–2021
Poslední náš tip, jenž výjimečně není v angličtině, ale to mu na atraktivitě rozhodně neubírá, naopak, pokud nemluvíte španělsky, donutí vás přilepit se k obrazovce o to více. Seriál, který už má čtyři řady, dává bez příkras nahlédnout do světa školy pro bohaté, kde se jasně ukazuje, kdo elitou je a kdo není. A jak už to u filmů pro teenagery bývá, na škole se stane vražda. Postupně se začínají odkrývat pokřivené charaktery mladých, krásných a bohatých studentů a opravdu mistrně propracovaná linka děje vás pohltí natolik, že se ve tři ráno přistihnete u otázky, zda si ještě nepustíte další sérii. Milým bonusem jsou skvělé kostýmy.
Foto: Archiv Netflix