Trendy

Sbírejte statement náušnice jako skautské odznáčky: Každá má svůj příběh

Kontrasty nejednoznačných tavrů nebo jemné detaily návrhu, který udivuje propracovaností? Prohlubte vztah se svou vnitřní sběratelkou. 
Foto: Getty images
Hlavně ať nejsou stejné! Na přehlídkách Zimmermann a Fendi se nesourodost stala základem všech šperkařských setů. Na jednom uchu klip, na druhém štras. Na jednom perla, na druhém kovová obruč. Výtvarnost je ostatně to, co inspirovalo většinu letošních šperkových kolekcí. Kolekce Armani Privé, Sportmax a Elie Saab doplnily náušnice připomínající různorodá květenství.

Někteří insideři tento trend předpověděli už na jaře, během podzimu však posílil. Ano, kovy se teď míchají, a to i v rámci jednotlivých tvarů. Vícerozměrný efekt byl vidět na shows Gucci či Missoni. V kolekci Missoni se například objevily náušnice zlato-stříbrné. Připomínají lustry jak z pařížské Opery – jsou to spíš rekvizity, ale dají se nosit. Krystalické štrasové náušnice od Valentina nebyly jediné, které výrazně prověšovaly lalůčky. Andreas Kronthaler u Vivienne Westwood inicioval styling se šperky, z nichž bolely uši jen při pohledu.
A perly? Perly byly větší než velké a byly všude. Olivier Rousteing se jich nemohl nabažit stejně jako Simone Rocha. Takzvané stud earrings, tedy náušnice připomínající cvočky, jsou základem každé šperkovnice. V nadměrných velikostech a rozmanitých barvách udivovaly na přehlídkách Saint Laurent a Imane Ayissi.