Celebrity

Růžové vlasy a průsvitné šaty Florence Pugh ovládly přehlídku Valentino na zámku

Romantika na hraně. Anglická herečka známá z filmů To nic, drahá, Mladé ženy a Slunovrat na haute couture přehlídce módního domu Valentino vybalancovala odvahu, rozvernost a poetiku na jedničku. A k tomu ten make-up! 
Foto: Jacopo Raule/Getty Images
Florence Pugh na přehlídce Valentino Haute Couture podzim-zima 2023/2024
Kdyby Disney natáčel Popelku v tomto roce, měla by ji určitě hrát Florence Pugh a ani by se nemusela převlékat. Princeznovský styling se, stejně jako na předchozí haute couture v Římě, kdy si Pugh vybrala průsvitné šaty v odstínů Barbie růžové, znovu vyplatil. Přes mimořádně hvězdný seznam hostů se 27letá rodačka z Oxfordu stala nejsledovanější hvězdou první řady v Château de Chantilly. 
Transparentní hedvábné šaty v odstínu digital lavender s černou mašlí byly v přímém kontrastu s vlasy držitelky více než tří desítkek filmových cen. Buzz cut s odbarvenými konečky na růžovo dával prostor tmavým odrostům, což vneslo do celkového vzhledu lehký punkový nádech. Kadeřník Peter Lux, který herečku připravoval i na předávání Oscarů, použil stylingový gel, aby účes dostal větší ostrost. Tento drobný detail perfektně vyvážil romantické šaty, které by jiného sváděly k tradičnímu glamour stylu. 
Make-up artista Alex Babsky vytvořil jemné líčení s výraznějšími tvářemi a důrazem na řasy. Vedle klasického tekutého make-upu a pudru pracoval s tekutým highlighterem V-Light v odstínech Ambra a Rosa, rozjasňujícím kompaktním pudrem a tvářenkou v nude odstínu Eye2Cheek 09 Poudre. Kompaktní pudrovou tvářenku použil také na oční víčka, kde odstínem Bright Dream zdůraznil odstín očí. Ke klasické černé lince pak už jen přidal řasenku a upravil obočí. Babsky na rty zvolil multifunkční tekutou barvu na rty a tváře s matným finišem Liquirosso. Nude odstín 115R After Club Florence měla na sobě i na MET gala. 
Pugh ještě více prohloubila spolupráci s římským módním domem letos v květnu, kdy se stala tváří Valentino Beauty. Make-up značka se objevila na trhu před dvěma lety ve spolupráci s L'Oréalem a postupně se rozrůstá do více zemí než jen Francie, Itálie a Velká Británie. Uvedení na česko-slovenský trh, které kosmetický koncern ohlásil na únor 2022, se dále odkládá, nicméně se zdá, že bychom se mohli za pár měsíců také dočkat.
Foto: Marc Piasecki/WireImage
Florence Pugh na přehlídce Valentino Haute Couture podzim – zima 2023/2024