Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Celebrity

Růžové vlasy a průsvitné šaty Florence Pugh ovládly přehlídku Valentino na zámku

Cindy Kerberová7. 7. 2023
Romantika na hraně. Anglická herečka známá z filmů To nic, drahá, Mladé ženy a Slunovrat na haute couture přehlídce módního domu Valentino vybalancovala odvahu, rozvernost a poetiku na jedničku. A k tomu ten make-up! 
Florence Pugh na přehlídce Valentino Haute Couture podzim-zima 2023/2024
Foto: Jacopo Raule/Getty Images
Florence Pugh na přehlídce Valentino Haute Couture podzim-zima 2023/2024
Kdyby Disney natáčel Popelku v tomto roce, měla by ji určitě hrát Florence Pugh a ani by se nemusela převlékat. Princeznovský styling se, stejně jako na předchozí haute couture v Římě, kdy si Pugh vybrala průsvitné šaty v odstínů Barbie růžové, znovu vyplatil. Přes mimořádně hvězdný seznam hostů se 27letá rodačka z Oxfordu stala nejsledovanější hvězdou první řady v Château de Chantilly. 
Transparentní hedvábné šaty v odstínu digital lavender s černou mašlí byly v přímém kontrastu s vlasy držitelky více než tří desítkek filmových cen. Buzz cut s odbarvenými konečky na růžovo dával prostor tmavým odrostům, což vneslo do celkového vzhledu lehký punkový nádech. Kadeřník Peter Lux, který herečku připravoval i na předávání Oscarů, použil stylingový gel, aby účes dostal větší ostrost. Tento drobný detail perfektně vyvážil romantické šaty, které by jiného sváděly k tradičnímu glamour stylu. 
Make-up artista Alex Babsky vytvořil jemné líčení s výraznějšími tvářemi a důrazem na řasy. Vedle klasického tekutého make-upu a pudru pracoval s tekutým highlighterem V-Light v odstínech Ambra a Rosa, rozjasňujícím kompaktním pudrem a tvářenkou v nude odstínu Eye2Cheek 09 Poudre. Kompaktní pudrovou tvářenku použil také na oční víčka, kde odstínem Bright Dream zdůraznil odstín očí. Ke klasické černé lince pak už jen přidal řasenku a upravil obočí. Babsky na rty zvolil multifunkční tekutou barvu na rty a tváře s matným finišem Liquirosso. Nude odstín 115R After Club Florence měla na sobě i na MET gala. 
Pugh ještě více prohloubila spolupráci s římským módním domem letos v květnu, kdy se stala tváří Valentino Beauty. Make-up značka se objevila na trhu před dvěma lety ve spolupráci s L'Oréalem a postupně se rozrůstá do více zemí než jen Francie, Itálie a Velká Británie. Uvedení na česko-slovenský trh, které kosmetický koncern ohlásil na únor 2022, se dále odkládá, nicméně se zdá, že bychom se mohli za pár měsíců také dočkat.
Florence Pugh na přehlídce Valentino Haute Couture podzim – zima 2023/2024
Foto: Marc Piasecki/WireImage
Florence Pugh na přehlídce Valentino Haute Couture podzim – zima 2023/2024