Vůně

Vůně noci, v níž se může stát úplně všechno

Když se slunce dotkne horizontu a stíny se začínají protahovat, nastává moment, který mění vše. Jiskřivé citrusy a romantické květy ustupují vůním evokujícím hřích a pocit, že stát se může cokoliv. Stačí o tom snít.
Nejen ve jménech dětí, ale i parfémů panují trendy, podle kterých můžete danou vůni snadno identifikovat a zařadit do určitého období. Po boomu tzv. intense variant tu je malá, ale o to výraznější vlna nočních vůní. Všechny nejsou určené jen do postele, vypráví i jiné než milenecké příběhy. Ostatně v tomto záleží na vás, co budou znamenat. Jestli pocit vášnivé a spalující zamilovanosti, elegantní půlnoční party, nebo něco úplně jiného. Vyberte si jednu, nebo klidně všechny a začněte jejich příběh psát sami od začátku.
Foto: Filip Drábek
Parfémová voda Armani Privé Sable Nuit, GIORGIO ARMANI, 6900 Kč
Uprostřed pouště, kde ze vzdálené oázy osvěžující vítr přináší vůni vanilky, skalních růží a cedru a mísí se s intenzivním aroma kadidla a růžového pepře, začíná příběh noci, která rozhodně neskončí dřív než ráno. Zima vám rozhodně nebude, právě naopak. 
Foto: Filip Drábek
Parfémová voda Night, AKRO, prodává MySkino, 3690 Kč
Divoce rozestlané peřiny, lehce přivřené oči a nenápadný úsměv mluví za sebe. Tato noc byla vášnivá, nezapomenutelná. Že ji budete chtít prožívat znovu a znovu? Právě to parfémář Olivier Cresp chtěl, a proto použil rafinovanou kombinaci růže, šafránu a oudu, aby ve vás vyvolal pocit absolutní závislosti na sexu a tomto parfému.
Foto: Filip Drábek
Parfémová voda Wanted Girl by Night, AZZARO, prodává Douglas, od 1010 Kč
Začíná to rumem, kopcem šlehačky, kaktusovým květem (o film s Goldie Hawn nejde) a nakonec přichází zelená exploze pačule. V hlavní roli smyslný a nezastavitelný chtíč a ona, vy. Podmanivá požitkářka, co má naprosto jasno v tom, co a koho chce, kam míří a jak dosáhnout rozkoše tady a teď. Bez okolků, bez jediného zaváhání. Poznáváte se?
V potemnělých římských uličkách, kde je slyšet jen klapot podpatků a vzdechy milenců, se odehrává spousta příběhů. Do věčného města se totiž nejezdí za památkami, zmrzlinou a opulentními šperky z Via Condotti, ale především za zážitky. Prožít tady můžete všechno, co to ale bude, to je jen a jen na vás. K té správné náladě vám pomůže mistr parfémář Alberto Morillas a jeho tajemný elixír z květů pomerančovníku, jasmínu, vanilky s lehkým dotykem švestky, mechu a pižma. Buona sera, amore!
Foto: Filip Drábek
Parfémová voda Goldea The Roman Night Absolute, BULGARI, prodává Marionnaud, od 1799 Kč
Foto: Filip Drábek
Parfémová voda Izia La Nuit, SISLEY, prodává Maison Sisley, od 2900 Kč
Z lehoučkých hedvábných šatů se převlékla do černého sametu, něžné pivoňky a konvalinky vyměnila za magnolii a frézie a vyrazila do temné noci. Svou smyslnost nedává okázale na odiv, ale také se neskrývá za závojem předstírané cudnosti. Užívá si, že si může užívat. A bez povšimnutí, ale jen zdánlivě, nechává poznámky: Elle est mignonne, n'est pas? 
Foto: Filip Drábek
Parfémová voda La Nuit Trésor Dentelle des Roses, LANCÔME, prodává Sephora, 2490 Kč
Zamysleli jste se někdy, jak voní krajky? Jako kombinace sametu a semiše. Ale jak to vlastně je? Jednoznačnou odpověď vám dá La Nuit Trésor zahalený do krajek z Maison Sophie Hallette s růží v hlavní roli. Sladká, pikantní, vášnivá a něžná. Může být vším, čím se jí zalíbí. Má svou hlavu a nenechá si do svých rozmarů od nikoho mluvit. 
Foto: Filip Drábek
Toaletní voda La Nuit de L'Homme Bleu Électrique, YVES SAINT LAURENT, prodává Douglas, od 1570 Kč
Dámy a hlavně pánové, na scénu přichází Monsieur Dominique Ropion, superstar mezi hvězdnými parfémáři, a jeho rocková balada z levandule, kardamonu, s pikantními tóny zázvoru. Povšimněte si prosím zejména mistrovsky harmonického refrénu cedru a vetiveru. Sóla na kytaru: Mr. Lenny Kravitz. Lístky do kotle nepotřebujete, vstupenkou na půlnoční after party je elektrizující flakon s monogramem YSL. Have fun!
Foto: Filip Drábek
Asistentka fotografa: Aneta Macolová
Beauty editor: Cindy Kerberová
Visual direction: Alexander Bel