Vůně

Šeptej tiše... Parfém plný touhy Made in Czech

Nasládlá vůně rozpáleného těla. Jemný závan květin, když se nakloníte a pošeptáte něžné vyznání lásky. Novinka značky Pigmentarium je zatím nejvýraznějším parfémem vyrobeným v Česku. #onlyinVogueCS
Foto: Hana Knížová pro Pigmentarium
Foto: Hana Knížová pro Pigmentarium
Když se přesně před rokem objevila nová beauty značky Pigmentarium a její prvotina Ad Libidum, bylo jasné, že nezůstane jen u jedné lahvičky. Na jiskřivé tóny mandarinky a etrogu evokující zlatou hodinu v Praze navázal Erotikon v rudém obalení. Výrazně temnější a osobitější vůně inspirovaná slavným filmem Gustava Machatého a erotickými fotografiemi ze začátku 20. století.

Happy b-day

K prvním narozeninám připravil Jakub Hiermann doslova žhavou novinku pod názvem Murmur. Vrací se do minulosti, opouští Prahu jako zdroj své inspirace a pouští se na tenký led čistých emocí.
Chtěl jsem zachytit živočišnost, přitažlivost a přirozenost zároveň.
„Dělal jsem si rešerši, co vůně znamenaly dříve. Aby lidé mohli vůbec být spolu, museli se vonět, hygiena nebyla nic moc. Vymýšleli triky, jak si pohrát s pižmem a být přitažlivější,“ říká Jakub Hiermann. Právě akordy známé z historických parfémů použil ve své nejnovější vůni.
Slovo murmur znamená šeptat. Ale nečekejte decentní květinový nebo citrusový obláček, parfém Murmur se nedá „přehlédnout“, promlouvá dost hlasitě a výrazně upozorňuje na svého nositele. Parfémář totiž sáhl po ingrediencích nejtěžšího kalibru. Ambra se tu potkává s oudem, pačuli a santalovým dřevem. Ale ani to nestačilo, a tak Jakub přidal ještě královskou kombinaci cibetu a íránské růže. Klasická pyramida parfémů se v této vůni hroutí, pravidla berou za své. Jednotlivé tóny se přizpůsobují kůži a rozehrávají svou vlastní hru podle vlastních pravidel.
Afrodiziakální účinky, slavný příkaz Napoleona Josefíně, šepoty, přirozená vůně těla toho, koho milujete nejvíc na světě. To vše tvoří přitažlivou auru minimalistické lahvičky v béžové krabičce se zlatými písmeny, která se oficiálně představí v pondělí 21. října 2019.