Krása

Jarní kosmetické novinky z Česka a Slovenska

Parfém inspirovaný šokujícím filmem, přírodní deodorant, rozjasňující sérum, vyživující olej a balzám, na němž si vybudujete okamžitou závislost. To jsou nové beauty produkty od česko-slovenských značek. 
Parfémová voda Erotikon, Pigmentarium, prodává Ingredients, 3690 Kč
Druhá vůně české značky Pigmentarium je o poznání temnější a osobitější, otevírá ji kombinace čokolády, zázvoru a růžového pepře. Následuje neodolatelně svůdná nálada podtržená ambrou, vanilkou, pačuli a santalovým dřevem. Stejné emoce, jaké měli diváci při sledování filmu Gustava Machatého Erotikon v roce 1929, kde se poprvé objevila nahá scéna. Ve své době skandál, z pohledu dneška naprosto přirozená věc. 
Erotikonu nechybí zdravé sebevědomí a právě na takové lidi míří. Dokazuje, že výrazné parfémy nemusí být ani přehnaně dramatické ani prvoplánově provokativní ani na sebe za každou cenu upoutávat pozornost. Můžete o něm vědět jen vy sami a ten, kdo poruší nepsaná pravidla o společensky přijatelné vzdálenosti. 
Deodorant Citron, Nobilis Tilia, 259 Kč
Nejnovějším přírodním produktem z Českosaského Švýcarska je citronový deodorant. Po růži a šalvěji přichází osvěžující unisexová vůně éterických olejů z citronu, sladkého pomeranče a mandarinky. Antibakteriální složky se postarají o vše, na co nechcete během letních dnů v souvislosti s podpažím myslet. Pohlcuje bakterie a zároveň pokožku zklidňuje.
Je natolik jemný, že ho můžete použít i po holení. 
Rozjasňující pleťový olej Bright Star, Omorfia, 1200 Kč
Boom pleťových olejíčků stále pokračuje, takže pokud i vy dáváte přednost této textuře před klasickým krémem, nová česká značka Omorfia uvádí na trh rozjasňující péči na bázi moringového oleje. Právě ten se momentálně stává velkým hitem, stejně jako před časem arganový olej. Listy tohoto subtropického stromu obsahují více vápníku než mléko a více vitaminu A než mrkev. V kosmetice se používá pro vysoký obsah kyseliny olejové, což maximálně vyhovuje suché a citlivé pleti. 
Bright Star má navíc povzbuzující vůni, takže působí i jako aromaterapie. 
Odličovací olej Botanika, Mylo, 17,50 €
I slovenská značka Mylo představuje olejovou novinku. Tentokrát na odličování. Čisticí olej Botanika zbaví pleť make-upu včetně řasenky i veškerých nečistot s pomocí kombinace ricinového, slunečnicového a oleje se světlice barvířské. Ve složení najdete také extrakty a oleje z třezalky, levandule a modrého heřmánku, zklidňující látky ideální pro suchou, citlivou a podrážděnou pokožku.
Značka správně upozorňuje na to, že odličovací olej tohoto složení se nehodí pro mastnou pleť, na tu používejte například Levandulovou vodu od stejné značky.
Švestkový olej, Saloos, 204 Kč
Dalším důkazem, že je Česko i Slovensko olejovou velmocí, je Švestkový olej od Saloosu. Značka z Břeclavi toto jaro uvedla několik novinek a mezi nimi i tento jednodruhový olejíček s vůní jemně hořkých mandlí. Používat ho můžete na několik způsobů. Buď samostatně na den i noc, nebo pár kapek přimíchat do krému, když máte pocit, že potřebujete výživnější texturu a rozzářit pleť. Stejně tak ho můžete vetřít do vlhkých vlasů a vyřešíte problém se suchými konečky. 
V bio kvalitě, za studena lisovaný. Zn. ideál.
Rozjasňující sérum Perly pro dokonalou pleť, Smyssly, prodává Fann Beauty Atelier, 2550 Kč
Nejdřív se Ushuaya přejmenovala na Smyssly a teď tu je květnová novinka: pleťové sérum ve formě malých perliček. Koktejl aktivních látek v čele s kyselinou hyaluronovou je ideální jako poklad pod krém. Nechejte si ho na ráno, voní totiž po verbeně a mandarince, která tonizuje a krásně povzbudí i mysl. Kromě toho rozjasňuje a vylepšuje strukturu pleti. 
Sérum je veganské, neobsahuje oleje, takže se skvěle hodí na mastnou a aknózní pleť a nenajdete v něm silikony, sulfáty ani umělou parfemaci. 
Balzám Slaný karamel, Cocoes, 270 Kč
Malý kelímek, do kterého se zamilujete od první chvíle. Zejména patříte-li do klubu milovníků slaného karamelu. Česká značka Cocoes po krémech na ruce přináší univerzální balzám na rty, ale můžete ho použít i na kůžičku kolem nehtů a kterákoliv suchá místa po těle. Pozor, budete se chtít pořád olizovat a ostatní vás budou chtít líbat. Jeho slaďoučká chuť (obsahuje stévii) je návyková. Bio panenský kokosový olej doplňuje rýžový vosk, ricinový obaluje rty a vytváří efekt větší plnosti. 
Pokud nemáte zrovna chuť na karamel, balzám je také ve variaci natural.