Péče

Noční masky pro záchranu pleti před pupínky a zarudnutím během svátků

SOS řešení, jak dostat pleť do kondice svátkům navzdory, najdete mezi nočními maskami. Každé ráno se budete probouzet se zářivou tváří, aniž by na ní kdo spatřil stopy po alkoholu a požitém cukru.
Foto: CFOTO/Future Publishing via Getty Images

Proč jsou noční masky naším nepostradatelným kosmetickým spojencem pro sváteční období?

Ačkoli jsou svátky nevyhnutelně synonymem pro oslavy všeho druhu, rodinná setkání a dárky, můžeme se na ně dívat také jako na náročnou zkoušku pro pleť. Pokožka je totiž skutečným odrazem toho, co se děje v těle, prvním svědkem nejrůznějších excesů, které jsou v tomto ročním období často na denním pořádku. Mnozí z nás vnímají prosincové svátky jako mírné intermezzo, během kterého si více si dopřejeme (proto ta nevyhnutelná novoroční předsevzetí). Opulentní jídla, šampaňské tekoucí proudem, únava z příliš krátkých nocí, stres z příprav. Nemluvě o zimním chladu. Každý z těchto faktorů může mít škodlivý vliv na stav pleti.
Pokud jde o konzumaci alkoholu, ten má za následek dehydrataci pleti a horší kvalitu spánku. A protože právě v noci dochází k regeneraci všech buněk včetně pleťových, je nasnadě, proč pleť vypadá po večírku mdle. O to víc, když vynecháte také klíčových krok večerní rutiny – odlíčení a čištění. Pak tu je máte hromady svátečního jídla, které se neřadí zrovna mezi nejzdravější. Nepřímá stimulace kožního mazu následně vede k černým tečkám a pupínkům na pleti. Z výčtu všech negativních vlivů nelze vynechat stres a únavu, které se také podílejí na vzniku nedokonalostí, zarudnutí, mikrozánětů a výraznějších tmavých kruhů pod očima. 
Co s tím? Především se zaměřte na jemné čištění a pořádnou hydrataci. Dodržujte pitný režim s dostatkem vody a přizpůsobte náročnému období svou každodenní rutinu v koupelně. Vedle cleanseru, séra a krému zapojte také hydratační noční masku, která pleť zásobí vláhou během noci. Díky tomu, že tyto chytré masky působí na pokožku déle než ty klasické, umožňují kůži využít aktivní ingredience na maximum. Dokonalý recept na probuzení se s krásnou, vypjatou a pružnou pletí.

Které účinné látky by měly být použity v noční masce?

Abyste své pleti dodali pořádnou dávku hydratace, doporučení zní jasně: specifické účinné látky což je kyselina hyaluronová, skutečná hvězda kosmetických přípravků, kterou není třeba představovat, ale také ceramidy, ty kromě zvýšení hydratace pleti působí společně na zlepšení pevnosti, zářivosti a vzhledu vrásek, niacinamid, skvalan a kyselina polyglutamová. Posledně jmenovaná není tak známá, ovšem dobře si ji zapamatujte, protože tato účinná látka je pětkrát silnější než kyselina hyaluronová.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.