Péče

Zázračná ingredience, kterou právě teď potřebuje každá pleť

Ať už máte pokožku suchou jako písek na Sahaře, nebo se navzdory počasí stále leskne jako zrcadlo, případně se nedokáže rozhodnout, jestli bude suchá, nebo mastná, jednu věc potřebuje každá pokožka bez výjimky. 
O kyselině hyaluronové jste toho jistě četli už hodně. Ale znáte ji opravdu dobře? Proč je pro každou pleť v každém věku tak důležitá? Tato superstar beauty světa si svůj titul i výsostné místo rozhodně zaslouží. I když její název může v první moment vyvolávat obavy, je to přeci kyselina, rozhodně se není čeho bát. Ve skutečnost se s kyselinou hyaluronovou v pleti už rodíme, má své nezastupitelné místo a není proto divu, že si z ní přední kosmetické značky udělaly hlavní složku mnoha produktů a stále přidávají další. 
Foto: L'Oréal Paris
Pleťové sérum Revitalift Filler s 1,5% obsahem kys. hyaluronové (HA), L'ORÉAL PARIS, 399,90 Kč
Kyselina hyaluronová je opravdu zázračná látka, váže na sebe obrovské množství vody, čímž ji dokáže udržet. Při narození ji lidské tělo obsahuje velmi vysoké množství, což vysvětluje baculaté tvářičky u miminek, bohužel věkem její hladina klesá. Kolem třicítky dochází z bodu zlomu, kdy jsou ztráty už viditelné. Baby face se vytratí, objevují se první vrásky. Nejde ale jen o věk, také životní prostředí, oxidační stres a UV záření ztrátu této jedinečné látky urychlují. Dehydratace se pro mnohé stává každodenní realitou. Méně kyseliny hyaluronové znamená méně vody a tím pádem víc drobných linek, nepříjemných pocitů pnutí, ztrátu jasu, mění se textura pleti. Naštěstí lze kyselinu hyaluronovou do těla a pokožky dodat zpátky. Než si rozmyslíte, jestli se objednáte k dermatologovi na výplně kyselinou hyaluronovou, zapojte tuto jedinečnou ingredienci do každodenní péče o pleť. 

Vysoká na povrchu, nízká pod povrchem

Aby to nebylo tak jednoduché, existují dva druhy kyseliny hyaluronové a každý umí něco trochu jiného. Liší se hmotností molekul. Ale neděste se, nemusíte být chemik, abyste se v nich vyznali. Stačí si pamatovat, že kyselina hyaluronová s vysokou molekulární hmotností dodává intenzivní hydrataci na povrchu pokožky a kyselina hyaluronovou se střední a nízkou molekulární hmotností proniká pod povrch a poskytuje maximální hydrataci v hlubších vrstvách kůže a časem následně rehydratuje pleťové buňky, zatímco první jmenovaná má okamžitý efekt, vyhlazuje a zpevňuje. Kyselina dočasně zlepšuje vzhled pokožky, také v průběhu času obnovuje funkci ochranné bariéry a dodává jí schopnost se rychleji a efektivněji opravit a obnovit. 
Kyselina hyaluronová nemá žádné vedlejší účinky, nezpůsobuje akné a lze ji používat samostatně nebo ve spojení s jinými produkty proti vráskám i jako prevenci předčasného stárnutí.
Klíčem k úspěchu je pravidelnost, což v případě kyseliny hyaluronové platí dvojnásob. Hydratační sérum nanášejte na čistou pleť ráno a večer. Stačí dvě až tři kapky na celý obličej a krk. Ten rozhodně nevynechávejte, právě zde se vrásky objevují nejrychleji a dobré sérum předčasné známky stárnutí dokáže oddálit. 
Foto: L'Oréal Paris
Pleťové sérum Revitalift Filler s 1,5% obsahem kys. hyaluronové (HA), L'ORÉAL PARIS, 399,90 Kč
Jedním z nejúspěšnějších produktů na trhu je Revitalift Filler sérum od L’Oréal Paris s 1,5% obsahem kyseliny hyaluronové. Ve Spojených státech se z něj okamžitě stal bestseller, každou minutu se prodá jedna lahvička. Důvod jeho obliby? Funguje. Obsahuje totiž oba druhy kyseliny hyaluronové. Konkrétně půl procenta vysokomolekulární, také celé jedno procento nízkomolekulární látky. Tato kombinace zaručuje okamžité výsledky, což všichni samozřejmě chceme, i ty dlouhodobé. V jeho složení najdete také tripeptidy vyhlazující mimické vrásky, výtažek z žita a stabilní formu vitaminu C. Všechny látky pracují společně nejen na hydrataci, ale také na zjemnění a lepší pružnosti. Dobře hydratovaná pokožka znamená také lepší ochrannou bariéru, pleť se tak dokáže sama lépe bránit vnějším i vnitřním vlivům. 

Dvakrát denně. V zimě, v létě

Jeho lehká textura se rychle vstřebává, což oceníte hlavně po ránu. Hodnotit hydratační séra na bázi kyseliny hyaluronové není zrovna lehký úkol, neboť si je spousta z nich podobná. V případě séra Revitalift Filler zjistíte velmi rychle, proč patří mezi současné bestsellery a objevuje se na seznamech nejlepších hyaluronových sér. Nezanechává na pleti lepkavý film, a rozumí si s nejrůznějšími krémy, aniž by vám připravilo nepříjemné překvapení. Po ránu dodá pleti rychle plnější a hladší vzhled. Výsledky večerní aplikace uvidíte po ránu, pokožka už po prvním použití vypadá jemnější a pružnější. Rozdíly pocítíte zejména v chladném počasí, zarudnutí od zimy a studeného větru rychle mizí. Po jednom týdnu se zdá být pleť barevně sjednocená a pevnější, po drobných vráskách ani stopy. Když si k tomu přidáte poměr ceny a výkonu, vyjde vám o další důvod navíc ve prospěch toho produktu s překvapivými výsledky. 
Tento článek vznikl ve spolupráci s L'Oréal Paris