Péče

Nejlepší krémy na ruce v době virové epidemie

Během chřipkové epidemie a všeobecného strachu z koronaviru si automaticky více myjeme ruce a sehnat antibakteriální gel rovná se zázraku. Po intenzivní hygieně však naše pokožka potřebuje extra dávku péče. Vogue CS vybrala ty nejlepší krémy na ruce pro každého a každý budget.
Foto: Getty Images
Kolikrát denně si v těchto dnech a týdnech myjete ruce? Pětkrát? Desetkrát? Dvacetkrát? Děláte dobře, pravidla jako čisté ruce, nesahat si na obličej, nedotýkat se ostatních, omezit pozdrav jen na symbolické polibky na tvář z bezpečné vzdálenosti a omezit cestování na nezbytné minimum jsou dostatečnou prevencí proti koronaviru nebo chcete-li COVID-19. Kromě mýdla a lahvičky antibakteriálního gelu však nezapomínejte na následnou hydrataci. 
Zaměřte se na extra výživné textury s přírodními oleji a zvláčňující ingredience, vysušené ruce bez přirozené ochranné bariéry totiž riziko nákazy dost zvyšují. Dobrý krém si poradí se suchou pokožkou, působí jako prevence proti jejímu popraskání i nepříznivým vlivům vnějšího okolí. Používejte ho po každém umytí, stačí malé množství vmasírovat do dlaní, hřbetů rukou a nevynechejte ani nehty, ať už nosíte výrazný lak, nebo přírodní manikúru. V každém případě se snažte být opravdu důslední. 
Na rozdíl od dezinfekce je mezi krémy velký výběr. Od přírodních pro vegany přes ultra luxusní a samozřejmě nemůžeme vynechat česko-slovenskou klasiku. Nezůstaňte jen u jednoho balení, jednu tubu si nechávejte v práci na stole, další v kabelce a velké balení si postavte doma na umyvadlo hned vedle mýdla. Vybrali jsme pro vás 20 nejlepších krému na ruce z lékárny, drogerie a parfumerií, stačí si vybrat podle svých preferencí a momentálního budgetu.