Nehty

7 olejů na nehty

Určitě znáte ten moment, kdy perfektní manikúru zkazí jeden zatrhnutý nehet. Nebo se prostře jen zlomí ve chvíli, kdy to nejméně čekáte. Ať už za to může sychravé počasí, nebo nadměrné používání desinfekce na ruce, odpověď zní stejně: olej na nehty.
Foto: Profimedia.cz
Jeden olej na obličej, další na tělo a také na vlasy. Na tyto partie přitom klasický olej vůbec nepotřebujete, zato ruce po něm volají. Hlavně v těchto týdnech, kdy se počasí mění jako na zrychleném kolotoči a všude vládne panika kolem koronaviru. Nedivte se, že nemáte nehty v takové kondici, na jakou jste zvyklí. Olejíček nejenže zachrání čerstvý lak na nehtech, ale pomůže jim i vyrůst.
„Silné nehty začínají u nehtové kůžičky. Budete-li olej denně aplikovat, pomůžete jim růst a předejdete třepení,“ vysvětluje manikérka Deborah Lippmann. Zároveň doporučuje používat zjemňovací krém na ruce a jednou týdně kůžičku zatlačit pomerančovým dřívkem. 
Nehty oslabuje také voda, chemikálie, odlakovač, ale i to, když nosíte lak moc dlouho. Slabé nehty se navíc nemají rády s tmavými laky, spousta pigmentu jim nedělá dobře, pak se víc lámou, jsou suché, křehké jako papír a třepí se. Stejně jako u všeho i v případě oleje na nehty nečekejte zázraky po prvním použití. Sice se vám výrazně uleví, ale na výrazný efekt si musíte počkat. Rozhoduje pravidelnost.
Jednu lahvičku si postavte v práci na stůl a alespoň jednou za den, když zrovna nemusíte sedět u klávesnice, ho vmasírujte do okolí nehtů. Doma pak se ho naučte používat stejně často jako kartáček na zuby. Pro ty extra zapomnětlivé se vyplatí jedna lahvička na nočním stolku. Zabere vám to jen pár vteřin, efekt čekejte maximální.
Neparfemovaný olej na nehty, SIENNA BYRON BAY, prodává Biosophy, 490 Kč
Výživný olej na nehty a nehtovou kůžičku Pro Spa, OPI, prodává The Nail Store, 386 Kč
Olej na nehty a kůžičku Color Therapy, SALLY HANSEN, 249 Kč
Olej na nehtovou kůžičku, GROWN ALCHEMIST, prodává Douglas, 570 Kč
Vyživujicí olej na nehty, CATRICE, 90 Kč
Olej na nehty a nehtovou kůžičku Fitness Oil, FABY, prodává The Nail Store, 395 Kč
Rozjasňujicí olej na nehty a nehtovou kůžičku Nourish Nail and Cuticle Oil, DOUGLAS, prodává Douglas.cz, 209 Kč