Nehty

Intergalaktická manikúra. Nail art inspirovaný hvězdným nebem a temným vesmírem

Čím víc o vesmíru víme, tím tajemnějším se stává. Jeho záhady a temná zákoutí nás nepřestávají fascinovat a kreativce inspirovat. Platí to i u nail artistů, kteří z tématu vesmíru a hvězd dokáží vytvořit miniaturní umělecká díla. Pokud máte právě teď náladu a chuť na něco nového a nečekaného, inspirujte se jedinečným nail artem, který upoutá pozornost. 
Foto: instagram
V posledních dnech a týdnech ovládají sociální sítě temně třešňové nehty Seleny Gomez, černá ve vysokém lesku (také díky Seleně) a pokračuje trend lip oil mani i #VanillaChromeNails. Ovšem chcete-li své ruce povýšit a dostat do zcela nových sfér, obraťte svůj pohled směrem ke hvězdám. Ne k těm pozemským na červeném koberci, ale k těm na nebi.
Souhvězdí na temné obloze, měsíc v úplňku, hvězdné konstelace, fotky vzdálených galaxií a temných zákoutí vesmíru inspirují kreativní nail artisty, stejně jako motivy tarotových karet, z nichž se věští budoucnost ukrytá ve hvězdách. Překvapivě však nemusí jít jen o náročný design pro maximalisty a milovníky výrazných barev. Trend, který doprovází hashtagy #galaxynails a #cosmicnails, nabízí inspiraci i pro ty, kteří si své nehty jinak než v tělovém odstínu ani neumějí představit. Nemusíte navíc mít pomalované všechny prsty, klidně stačí jen jeden. 
Podívejte se na tři směry, kterými se v dekoru hvězdných nehtů můžete vydat.

Minimalistický vesmír na nude základě

Univerzální stejně jako klasická francie, jen zábavnější a nápaditější. Na tělový základ si nechte nakreslit stříbrnou nebo zlatou zářivou hvězdu či celá souhvězdí. Tento trend se šíří zejména z Koreje a Japonska, kde přirozená, hojně opečovávaná pleť, stejně jako nehty tvoří základ, bez něhož se tu prakticky nikdo neobejde. Jemný design vypadá na rukou mimořádně dobře a nemusíte se bát, že vás do další návštěvy manikérky omrzí. Toto je ideální způsob, jak si i zapřisáhlý minimalista může vyzkoušet kouzlo nail artu.

Hvězdné konstelace

Od jemných, decentních odstínů inspirovaných make-upem a pletí se dostáváme do sekce, kde si naopak kreativní a experimentátorské duše přijdou na své. Bez černé, tmavě modré a bílé se u tohoto stylu neobejdete. Hang Nguyen, která si díky svým nápadům na tematický nail art našla statisíce věrných fanoušků, do hry o nejlepší #constellationnails přidala ještě fialovou a bleděmodrou pro dokonalou iluzi hvězdného nebe. Další nehtová influencerka, vystupující na Instagramu jako Yoko Nail Art, přišla s matnou úpravou #galaxynails. Zatímco australský Trophy Wife Nail Art doporučuje, že čím více lesku, tím líp.

Mezi nebem a zemí

S vesmírem úzce souvisejí horoskopy, výklady karet a tajemno. Hledáme ve hvězdách odpovědi na klíčové životní otázky i útěchu v těžkých časech. Ezoterická estetika se v kreativním pojetí nehtů přímo nabízí, ovšem za podmínky, že máte mimořádně výtvarně nadanou manikérku s dokonalých citem pro barvy. Jinak snadno překročíte velmi tenkou hranici mezi cool designem a absolutně nevkusným kýčem. Pro inspiraci sledujte Tessu a George, které umějí vybalancovat abstraktní motivy jako málokdo.