Nehty

Nehty inspirované vanilkovou zmrzlinou jsou skvělým trendem nejen pro minimalisty

Po zelené přichází vanilková manikúra, která se hodí na letní svatbu i na každodenní nošení. 
Jestli se v nějakém odvětví střídají trendy jako na běžícím pásu (zapnutém na maximum), jsou to nehty. Neuplyne týden, aby se neobjevila na sociálních sítích novinka nebo nenastal comeback trendů z minulých let. Spolu s optimistickou předpovědí počasí přichází čas na žlutou. 
Ovšem ne na žlutou z roku 2018, kdy tehdejší kreativní ředitelka pro Chanel Make-up Lucia Pica přinesla v kolekci inspirovanou Neapolí lak na nehty Giallo Napoli, ale jemnou, pastelovou, téměř bílou žlutou připomínající smetanovou zmrzlinu s vanilkovou příchutí. A aby to nebylo zase tak nudné, důležitým detailem je chromovaný finiš. 
Vanilla Chroma Nails vystihují náladu letošního jara, vidět v ní můžete i prolínání módního stylu quiet luxury a clean girl nails. Výsledek působí elegantně a zároveň v sobě má jistou hravost, pozitivní energii i nečekaný prvek, když touto manikúrou nahradíte klasickou francouzskou nebo tradiční odstíny červené. Nový trend navazuje na glazed donut nails, který ve velkém zpropagovala Hailey Bieber. 
Namísto chromovaného prášku na přírodních nehtech se tu barvy vrství, nejlepšího efektu manikérky dosahují mléčně bílým podkladem, na který navrství pastelově žlutý lak a nakonec zapracují zmiňovaný prášek, který dá nehtům unikátní finiš. 
#VanillaChromeNails mají na TikToku více než 5 milionů zhlédnutí a tvůrci mluví o jasném nehtovém trendu jara 2023. Nail artistka Alexandra Teleki, známá jako @thehotblend, na svém instagramovém účtu, kde má přes 266 tisíc followerů, ukázala přesný návod (s hudbou z filmu Když Harry potkal Sally), jak na trendy manikúru doma s pomocí máslově žlutého laku a chromového pigmentu aplikovaného minihoubičkou. 
Alexandra nový virální trend vytvořila původně pro influencerku Victorii Magrath, a jak sama přiznává, ani jedna netušila, jakou lavinu tímto stylem spustí. Jako základ použil lak na nehty The GelBottle Inc v odstínu Love & Letter ve dvou vrstvách.