Nehty

Lip Oil Mani: Nový trend na nehty je půvabně roztomilý, ultra lesklý a s ambicí být pro všechny

Obsese kombinovat skincare a make-up postupuje na další úroveň a dostává se už i na konečky prstů. Novým hitem jsou nehty inspirované jemným leskem na rty. 
via Instagram: @matejanova, @byleah.x, @lemanoir, @harrietwestmoreland, @gelcare.official
Minimalistická manikúra se stala jasným trendem číslo jedna tohoto roku. Po jednobarevném Barbiecore chromovém vzhledu, odstínu vanilkové zmrzliny přichází styl balancující mezi zářivou růžovou a nenápadnou pastelovou žlutou. Jeho název přesně vystihuje barvu i finálním efektem. 
Bylo jen otázkou času, kdy se manikúra inspirovaná ikonickým olejem na rty Dior Addict Lip Glow Oil objeví na scéně a kdo s ní přijde. Tento produkt se i k překvapení samotného Dior make-up týmu v čele s Peterem Philipsem stal virálním a svého času všechny obchody a e-shopy hlásily „vyprodáno“. Jen na TikToku je pod hashtagem označujícím narůžovělý olej na pusu téměř 700 milionů příspěvků. Následovaly oleje od dalších značek včetně toho od Seleny Gomez, který se okamžitě od svého uvedení stal globálním hitem. 
Na rozdíl od tzv. milky nails představuje lip oil manicure (někdy také uváděná jako lip gloss mani) dokonale tónovaný lesk na nehty, který se hodí pro všechny příležitosti včetně svatby, a navíc vydrží na rozdíl od výrazných barev mnohem déle v koukatelném stavu. Celý trik spočívá ve výběru odstínu laku, který není ani moc béžový, ani moc růžový. Vodítkem je v tomto případě stejně jako u líčení odstín a podtón pleti. 
Zcela zásadním detailem je jednak délka nehtů – ideálně polodlouhé – a fakt, že se lesknou jako zrcadlo do všech stran. Způsobů, jak docílit požadovaného efektu, je několik. Manikérka Harriet Westmoreland přes lak OPI v odstínu Baby Take a Vow navrstvila chromový prášek, Mateja Novakovic si vystačila jen s lakem Active Glow od značky Manucurist nebo používá lak Bio Sculpture v odstínu Rosé.

#LipOilMani krok za krokem

Mimochodem, tato trendy manikúra se perfektně hodí ke stylu quiet luxury. Přemýšlíte, že se do úpravy nehtů pustíte sami? Zapilované nehty důsledně vyleštěte, jako základ zvolte transparentní nude odstín, jemně perleťově růžovou nebo polotransparentní růžovou. Po zaschnutí základní vrstvy aplikujte dvě, ale raději tři vrstvy lesklého top coatu, čímž dosáhnete efektu oleje na rty.