Make-up

Nejpůvabnější jarní líčení: Jemný lesk na rty

Nostalgie zasáhla ve velkém nejen šatník, ale i kosmetickou poličku a make-up taštičky, které se teď plní modrými očními stíny a také lesky na rty. Ty z nové generace nelepí, drží na svém místě, skutečně dodávají přirozený objem a o pusu pečují. Pojďme se podívat na ty nejlepší nejen pro jarní make-up trendy.
Foto: Matúš Tóth for Vogue CS

Jarní trendy líčení se bez lesku na rty neobejde

Více barev na očních víčkách, výrazná tvářenka. To je recept na trendy jarní make-up, ze kterého je jasné, že rty tuto sezonu v obličeji vycházejí jako nejméně výrazné, ale rozhodně ne neviditelné. Tento vzhled naopak skvěle nahrává produktu, na který jste možná zapomněli, nestihli si na něj pořádně zvyknout nebo byste se s ním raději nikdy nepotkali. Záleží na tom, jak dlouho se líčíte.
Klasické lesky ani první oleje na rty neměly, a řekněme si to popravdě, že zcela právem, nejlepší pověst. Většina z nich nedržela na svém místě a rozhodně nebyly příjemné na nošení. Ovšem i to se změnilo a nová generace lesků a vylepšených olejů se nejen příjemně nosí a necestuje po celém obličeji, ale také pečuje o křehkou pokožku rtů. Inovativní receptury účinně působí proti předčasnému stárnutí s pomocí výživných ingrediencí a patentovaných komplexů aktivních látek a od svých předchůdců z devedesátek se nemohou lišit víc. Díky trendům jako gym lips, latté make-up, cherry cola lips, latex lips nebo i velmi aktuální coquette girl si líčidla na rty prošla zásadní proměnou a mohou se hrdě postavit do centra dění. 

Nejlepší lesky a oleje na rty

V rámci líčení na den i na večer existují produkty, které vás rozhodně nezklamou. Můžete je používat s konturovací tužkou i bez, samostatně i přes rtěnku. Efekt bude pokaždé skvělý a rty vám navíc poděkují za péči, kterou jim pravidelným používáním lesku nebo oleje dopřáváte. Rty totiž na rozdíl od zbytku obličeje nemají žádné mazové žlázy, takže potřebují výživu zvnějšku. Nejnovější generace lesků navíc stírá hranice mezi pečující kosmetikou a líčením. 

Lesk, nebo olej?

Na jednoduchou otázku neexistuje jednoduchá odpověď, protože každý přípravek se od ostatních, byť všechny představují to nejlepší na trhu, liší a záleží na vašich osobních preferencích. Obecně lze říct, že lesk je hutnější než olej, a déle tak i vydrží. Ovšem pak tu je např. PhD Hybrid Lip Oil od Haus Labs, který si bere to nejlepší z obou kategorií. U ikonického Lip Perfector od Clarins, který patří mezi nejoblíbenějších produkty princezny z Walesu, zase nelze hovořit o klasickém lesku, a přesto se jako lesk chová. Další tipy na nejlepší líčidla, která vykouzlí objem, lesk a doladí jarní make-up, najdete níže v galerii. Všechna jsou samozřejmě #VogueApproaved.