Trendy

Gym lips: Make-up trend, který ovládl TikTok a vy si ho zamilujete taky

Žádný invazivní zásah nebo výplň rtů, ale velmi přirozené líčení, které si zamilujete pro okamžitý efekt i fakt, že tuto parádu zvládnete během minuty jen za pomoci produktů, které pravděpodobně už ve svém kosmetickém arzenálu máte. Takže jak na make-upový trend s názvem gym lips, který krášlí (nejen) sociální sítě?
Foto: Todd Owyoung/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images
Hailey Bieber v zákulisí The Tonight Show with Jimmy Fallon v New Yorku, červen 2022
Metodu vymyslela newyorská make-up artistka Kelli Anne Sewell, která se netají, že na ni přišla vlastně náhodou. Když totiž objevila konturovací tužku v odstínu podobném barvě svých rtů a sáhla po ni, všimla si, že její rty vypadají hned plnější a větší, a přitom maximálně přirozeně. A pak už to šlo ráz na ráz. Techniku okopírovala modelka Hailey Bieber a na světě byla nová mánie...
Jak už název napovídá, líčení není prakticky vidět, zato efekt ano. Sedne vám, ať už se líčíte, nebo ne. Make-up je tak nenápadný, že ho můžete nosit doslova i do fitka. „Tento trend je úspěšný proto, že nemusíte shánět produkt, který je dávno vyprodaný,“ řekla vizážistka a tvůrkyně trendu americkému časopisu Allure. „Jde jen o to najít odstín, která vám bude vyhovovat. Je to taková malinká zábavná výzva. Vaše dokonalá gym lips konturka splyne s vašimi rty. Cílem je, aby vypadaly co nejpřirozeněji. Díky tomu se pak cítíte povzneseně, fancy a je to prostě zábava.“ Hlavní fígl ale tkví v tom, že si spodní ret vykreslíte lehce za hranou přirozené kontury. 
Jakmile nanesete ideální barvu konturovací tužky na rty, zbývá dodat lesk s pomocí balzámu, případně pečujícího lesku na rty v přirozeném odstínu. Sewell doporučuje balzám na rty od Laneige a Summer Fridays Lip Butter Balm, který je sice momentálně vyprodaný, ale na trhu najdete spoustu plnohodnotných náhrad včetně lokálních produktů.