Trendy

Coquette girl: Jarní make-up trend, který překračuje hranice obličeje

Nejen romantická nebo sexy. Ona je coquette girl. Trendy dívka, která zná sílu jemnosti a je vidět úplně všude. Od TikToku po přehlídková mola.
Foto: Getty Images
Kendall Jenner na přehlídce Versace jaro - léto 2024
Na první pohled je v přímém protikladu k estetice mob wife. Jemná, romantická, dalo by se říct i křehká. Ovšem pod povrchem dřímá stejné sebevědomí a je stejně trendy jako mob wife, ne-li trochu víc. Podívejte se na přehlídky jaro - léto 2024 a najdete ji všude. Poznáte ji podle mašle, pastelových odstínů oblečení (ale klidně chodí i v černé jako Selena Gomez), na nohou balerínky nebo boty na kačence aka kitten heels. Styl coquette girl balancuje mezi klasickým romantismem a japonskou kulturou roztomilosti – kawaii.
Jak docílit vzhledu další z it girls? Novinky na jaro 2024 přejí všem coquette girls bez ohledu na věk. Jde o rozzářenou pokožku, jemně narůžovělé tváře, perleťové oční stíny na víčkách, jemně zvýrazněné rty v růžových tónech a samozřejmě nesmí chybět ani pomyslná tečka ve formě květinové vůně. To všechno najdete v limitovaných jarních make-up kolekcích, stejně jako mezi beauty novinkami, které mají ambice zůstat s námi hodně dlouho. 

Rozjasněná pleť

Základem vzhledu coquette girl je přirozená a pěkně rozzářená pokožka, v čemuž si můžete pomoct (vedle systematické péče o pleť) tekutými highlightery a hydratačními make-upy s glow efektem. 

Romantické tváře

Vezměte si kvalitní štětec a jdeme na to. Růžové tvářenky (podtóny slaďte s podtónem své pleti) hrají v sezoně jaro - léto 2024 jasný prim. V jarní limitované kolekci Chanel najdete dvojitou dávku barvy na tváře, Milk Make-up uvedl na trh chladivou, gelovou tyčinku, která dodá velmi přirozený ruměnec. 

Oči

Horní víčka by se měla lehce třpytit a lesknout. Jestli si vyberete růžovou tón v tónu, nebo zlatavo-tělovou, to je na vaší volbě. Důležitý je právě finiš. Matné stíny a výraznou černou linku si nechte na jindy. It's time to shine bright!

Rty

Růžové rtěnky, lesky a oleje ke coquette girl neodmyslitelně patří. Guerlain naskakuje na vlnu lehce tónovaných olejů na rty, Hermès a Chanel v limitovaných kolekcích přichází s růžovými rtěnkami s lehce fluorescentním nádechem. 

Koketní vůně

Pomyslnou třešničkou v trendu coquette girl jsou současné novinky mezi vůněmi. Francis Kurkdjian přichází se svou první Miss Dior, kolekce Aqua Allegoria se rozrůstá o fantastický pugét Florabloom Forte, jablíčko Nina Ricci se objevuje v růžově fuchsiové. Armani My Way se tento rok proměňuje v květinový nektar.