Health

Koupel ve zvukové lázni

Už jste stáhli všechny aplikace na relax, ale stejně máte pocit, že v meditaci pořád začínáte a místo slibovaného uvolnění jste spíše unavení z toho, jak stále myslíte na e-maily ve schránce? Zkuste se ponořit do zvuků gongů, činelů a zpívajících mís. Terapie zvukem je prastará jako svět sám a po celém světě opět získává na síle. Dopřát si můžete i soukromou zvukovou masáž neboli soundhealing therapy. 
Zvuk bude medicínou budoucnosti. –⁠ Edgar Cayc
Naše tělo je tím nejdůležitějším nástrojem, který máme. Jak ale v dnešním světě zvládat nápor všech informací, emocí a událostí?
Soundhealing je skvělou možností pro všechny – milovníky masáží, unavené matky, věčné hledače životní rovnováhy, přetížené podnikatele, dokonce i kouče a psychiatry. 
Foto: SSPL/Getty Images
Léčba zvukem se praktikuje už od starověku. Její koncept je založen na myšlence, že vše ve vesmíru, včetně našich těl, je ve stavu vibrací. Když je tělo mimo rovnováhu, mohou přijít nemoci. Léčba funguje na principu zasílání zvukových vln do celého těla a přináší harmonii prostřednictvím kmitání a rezonance. 
Během meditace pouze ležíte a můžete vidět různé obrazce, barvy, sem tam i zvířata. Je fascinující, že bez jediného doteku je možné lidem dopřát tak silné prožitky a léčení. 

V čem terapie pomáhá

  • Stimuluje imunitní systém
  • Uvolňuje mysl 
  • Účinně snižuje stres a úzkost
  • Zmírňuje fyzickou bolest
  • Zlepšuje duševní a emoční čistotu
  • Čistí a harmonizuje čakry
  • Pomáhá zlepšovat spánek
Lucie Vonchitzki pracovala 10 let jako moderátorka a reportérka na TV Prima, zároveň se věnovala tvorbě seberozvojových eventů, a po porodu dcery Beatrice založila Institut životní rovnováhy pro ženy Svet.nice. Momentálně tvoří hlavně prožitkové workshopy, ženské kruhy a jako ceremonialistka i rituály pro ženy.