Wellness

Perfektní ranní rutina od wellness influencerky Goldie Hawn

Herečka dává nový význam slovům rise and shine. 
Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Goldie Hawn
„Když se ráno probudíme, nechceme hned vyskočit z postele,“ vysvětluje Goldie Hawn v pyžamu na kameru. Se svou proslulou blonďatou ofinou a charakteristickým opálením působí 78letá herečka jako přesvědčivá influencerka v oblasti wellness, když svých 3,7 milionů sledujících provází svou mindfullness ranní rutinou.
Ohledně zajištění si dobré duševní pohody přísahá na dvě věci. První z nich je práce s dechem. „Dech je úžasný,“ říká. „Než vůbec vyskočíte z postele, pusťte si pořádně vzduch do plic. Nadechněte se, pět vteřin zadržte dech a vydechněte. Po třetím (nádechu) se vám zničehonic otevřou oči.“ Vždycky je to tak. Jak zpomalení dechu, tak jeho zadržení mohou stimulovat parasympatický nervový systém, který je zodpovědný mj. za trávicí systém a v konečném důsledku nás uklidňuje – takže Hawn má něco za lubem.
Jakmile má oči otevřené, provede sérii protahovacích cviků. Předkloní se, aby si srovnala záda, a pak už si jen vybavuje, za co je vděčná. „Myslím jen na tři věci, za které jsem vděčná, jen na tři,“ říká a jako jednu z nich uvádí svou rodinu. Pak si při vstávání řekne: „Dneska bude opravdu dobrý den, ať se děje cokoli. I když máme problémy, i když pociťujeme smutek, i když máme strach, tohle bude dobrý den."
Hawn je se svou zářivě lesklou červenou manikúrou a pedikúrou pravděpodobně nejvíc okouzlující wellness influencerkou na scéně. A pozor: Přestože její tipy mohou znít jednoduše a jsou zdarma, stejné doporučují odborníci na zvládnutí stresu. 
Hawn má určitě našlápnuto k nové kariéře v oblasti někde mezi tímhle a natáčením videí o cvičení na trampolíně.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.