Vogue Leaders

Zabydlet se v novém světě

Jedna z nejvýše postavených žen českého bankovnictví, členka představenstva České spořitelny Daniela Pešková, sebe sama popisuje jako společenskou bytost, která miluje cestování a setkávání se s lidmi. Pandemická doba, kterou jsme všichni společně procházeli a ještě procházíme, v nějaké podobě omezila úplně každého, tedy i ji. Na druhou stranu s sebou přinesla také nové příležitosti a určité zklidnění, v jejím případě třeba to, že mnohem více času trávila se svou rodinou. A říká, že se v novém světě snaží zabydlet. 
Foto: Petr Jandera
Má na starosti retailovou síť České spořitelny, což v poslední době probíhalo hlavně virtuálně. S tím, jak se situace zklidňuje, se ale vydá brzy opět do terénu, protože to považuje za důležitou součást své práce. Z rozhovoru pro první tištěné číslo Vogue Leaders je znát, že péče o zaměstnance na pobočkách je pro ni prioritou. Pomáhá jí k tomu i vlastní zkušenost s rodinou a slaďováním osobního života s prací, protože lépe rozumí tomu, co lidé potřebují a do jakých situací se mohou dostávat. Navíc jí děti pomáhají neztratit kontakt s realitou. „Vrací mě zpátky na zem, nastavují mi zrcadlo. Vlastní děti vám prostě nic nedluží a nemažou se s vámi.” 
Foto: Vogue Leaders
Stavět se problémům čelem se naučila ve skautu, který je podle ní nejlepší přípravkou na manažerskou a vedoucí roli. Věří v diverzitu, protože to je přirozený stav, který odráží různorodost společnosti jako takové. Kromě podpory žen ve vedení, například skrze mentoringové programy. Řeší také podporu rodičů na mateřské dovolené, jak jim usnadnit návrat do práce, nabídnout třeba flexibilní úvazky a v předstihu řešit představy o budoucím uplatnění.
A oceňuje, že se Česká spořitelna stará nejen o tělesné, ale také o duševní zdraví svých zaměstnanců. Do stavu před pandemií se téměř jistě nevrátíme a pro změněnou situaci je dobré mít nějaký plán.
Ve spořitelně se podílí na i na programech, jejichž cílem je zvyšování finanční gramotnosti dětí ve školách a vybudování zdravého vztahu k financím. „Bankám se daří dobře, když se daří dobře všem. Vrátili jsme se ke kořenům a pozornost jsme obrátili zejména k poradenství. Vnímám, jak je to důležité a že kvalitní poradenství může předejít finančním problémům, nebo alespoň zmírnit jejich dopady.” Což může být ještě důležitější v době, kdy mnoho lidí sahalo hluboko do rezerv, a to nejen finančních.” Syn Daniely Peškové si myslí, že jeho máma řídí celou Českou spořitelnu, včetně generálního ředitele. Ženu v nejvyšší bankovní funkci u nás zatím nemáme, ale možná se jí stane práve ona. I proto, že věří, že každá osobnost v řídící pozici inspiruje ostatní a takových vzorů potřebujeme rozhodně víc. 

Co říkáte na první tištěné číslo Vogue Leaders?

Líbí se mi, že překračuje klišé o ženské kráse a hledá a objevuje především ženské osobnosti. A navíc Vogue Leaders není jen o ženách, které odpovídají, ale stejnou měrou, také o těch, které se ptají, což je skvělé a moc mne bavily různé formy těch dialogů. 

Užila jste si přípravu rozhovoru a focení?

Příprava mne bavila a zpětně se musím omluvit za svou netrpělivost při focení. Přeměnu na Claire Underwood (ze seriálu Domek z karet) jsem si opravdu užila a myslím, že je to na fotkách vidět. 

Našla jste v ostatních rozhovorech nějakou inspiraci?

Skvělý byl rozhovor se Zuzanou Čaputovou. Znovu jsem si uvědomila, že příklady táhnou v každé oblasti. Kdybychom měli prezidentku i u nás, možná bychom také měli už dnes mnohem více žen ve vedoucích pozicích v byznysu i v politice, jako je tomu na Slovensku.

Kdybyste mohla pro Vogue Leaders někoho zpovídat, kdo by to byl?  

Jiřinu Šiklovou! K tomu už ale bohužel nedojde.

Koho byste si vy sama přála za mentora nebo mentorku?

Měla jsem a mám štěstí na skvělé mentory a mentorky z řad mých šéfových, šéfů, známých, kolegyň a kolegů, mimo jiné také v České spořitelně, takže přát si někoho ještě lepšího by byla rozmařilost.
Daniela Pešková je členkou představenstva České spořitelny zodpovědnou za retailové bankovnictví a nejvýše postavenou bankéřkou u nás. Je také mámou tří dětí a partnerkou v dvoukariérovém manželství. Zkušenosti v bankovnictví sbírala kromě České republiky také v Maďarsku a na Slovensku. V České spořitelně působí od roku 2007, v jejím představenstvu od roku 2015. Věnuje se mimo jiné také mentoringu a podpoře zastoupení žen ve vedoucích pozicích.
Přidejte se k Vogue Leaders na  LinkedIn.