Vogue Leaders

Daniela Pešková: Nejvíce táhnou dobré příklady

Je jednou z nejvýše postavených žen v bankovnictví. Jako členka představenstva České spořitelny je zodpovědná za retailovou síť poboček a řídí téměř pět tisíc lidí, kteří v nich pracují. O slaďování práce a rodiny ví své, s manželem vychovávají tři děti.
O Vogue říká, že si ji často kupovala na letišti a má ji spojenou s cestováním. Svůj styl popisuje jako ovlivněný bankovnictvím, takže je spíše konzervativní a dává přednost tmavším barvám. Udržitelnost v módě sice neřeší tolik jako její dcery, ale nezdráhá se zaplatit vyšší částku za práci českých návrhářek, od kterých očekává jak kvalitu, tak určitý etický přesah. Její syn si myslí, že máma řídí celou Českou spořitelnu, včetně generálního ředitele. Ve své práci se hodně věnuje lidem a tomu, aby byli spokojeni, a navzdory vysoké manažerské pozici se snaží neztratit kontakt s každodenní realitou. Naše setkání se vzhledem okolnostem odehrává virtuálně, ale alespoň se takto můžeme vidět bez roušky, která by jen zbytečně skrývala, že se Daniela Pešková ráda a často směje. A věří, že nejvíce táhnou dobré příklady.
Foto: Vogue CS
Mluvily jsme spolu mimo jiné i tom, jak minulý rok a ještě pokračující pandemii prožívala a prožívá osobně i v práci. „Je to občas jako na horské dráze, na jedné straně si užívám, že jsme jako rodina hodně doma a spolu, na druhé straně mi už chybí setkávání nebo třeba cestování. Večer předčítám svému synovi a v poslední době si dokonce pamatuju, kde jsem předtím skončila. Dříve jsem nebývala úplně každý den doma, mám takovou vlastnost, že nechci o nic přijít.“ Daniela Pešková vypráví o tom, jak přestože si užívá určité zklidnění, na druhou stranu už na ni také doléhá únava. Říká o sobě, že je kontaktní a setkávání s lidmi ji nabíjí energií. „Ráda třeba lidi při zdravení obejmu a to už asi ani nebude možné. Snažím se ale neupínat na to, kdy a až to skončí, ale nějak se v tomhle novém světě zabydlet.“

Aktuální číslo + Vogue Leaders 06/21

149 Kč / 5.99 €
První vydání Vogue Leaders vychází společně s červnovým číslem Vogue CS za cenu 149 Kč.

Koupit:

Daniela Pešková je členkou představenstva České spořitelny zodpovědnou za retailové bankovnictví a nejvýše postavenou bankéřkou u nás. Je také mámou tří dětí a partnerkou v dvoukariérovém manželství. Zkušenosti v bankovnictví sbírala kromě České republiky také v Maďarsku a na Slovensku. V České spořitelně působí od roku 2007, v jejím představenstvu od roku 2015. Věnuje se také mentoringu a podpoře zastoupení žen ve vedoucích pozicích.