Filmy

Emma Roberts: Od dětské hvězdy ke královně hororů

Začínala jako teenagerka v televizním seriálu Neslavná, ale brzy se prosadila i ve filmu. Divoška, Millerovi na tripu nebo Hotel pro psy: to jsou jen některé ze snímků, ve kterých Emma Roberts zazářila. A letos tuhle hvězdu uvidíme i v superhrdinském filmu Madam Web.
Foto: Getty Images
Emma Roberts na Vanity Fair Oscar Party 2023
Emma Roberts se narodila do herecké dynastie, která se pyšní bohatou historií v Hollywoodu. Její otec, Eric Roberts, je známý herec s kariérou trvající více než 50 let. Matka Kelly Cunningham se sice herectví věnovala kratší dobu, ale i tak si zahrála v několika filmech a seriálech. Její babička Betty Lou Bredemus byla herečka a učitelka herectví. Nejslavnější členkou rodiny je bezpochyby Emmina teta, Julia Roberts, držitelka Oscara a jedna z nejpopulárnějších hereček světa.
Není tak divu, že Emma se na filmovém plátně objevila už jako dítě. V roce 2001 si po boku Johnnyho Deppa a Penélope Cruz teprve jako devítiletá zahrála ve filmu Kokain. První velká role přišla o tři roky později v seriálu Neslavná, který ji proslavil především mezi teenagery. V roce 2005 dokonce vydala i hudební album Unfabulous and More. Následovala řada filmových rolí v komediích a romantických filmech, ale i v hororech.
V posledních letech se Emma Roberts věnuje i produkci filmů a seriálů. Je také vášnivou čtenářkou, a tak v roce 2017 založila se svou kamarádkou online knižní klub Belletrist. Je držitelkou několika ocenění, včetně Teen Choice Awards a MTV Movie Awards. V roce 2020 se stala matkou syna Rhoda. Naposledy se objevila v romantické komedii Možná řeknu ano v roce 2023, kde si zahrála po boku Diane Keaton a Richarda Gera.

Divoška

V příběhu o dospívání, přátelství a rodině si Emma Roberts zahrála šestnáctiletou Poppy Moore. Její charakter? Rozmazlená, nevychovaná holka z Los Angeles, kterou nakonec její zoufalý otec pošle do anglické internátní školy, aby se naučila zodpovědnosti a dodržování pravidel. Poppyin jediný cíl je ze školy samozřejmě co nejdříve utéct. Naštěstí se tam seznámí s ostatními a zjistí, že každá mince má dvě strany...

Hotel pro psy

Dva sirotci — Andi a Bruce — se ukrývají se svým psím mazlíčkem v opuštěném hotelu. Postupně zachraňují další psy, kterým chtějí pomoci před útulkem a policií. Podaří se jim najít nové domovy pro všechny smutné duše? Snímek pobaví diváky všech věkových kategorií, kteří milují zvířata a dobrodružství.

Millerovi na tripu

David Burke je drobný dealer marihuany, který se vinou jedné smolné události, musí proměnit v ostříleného pašeráka drog. Aby si napravil reputaci a splatil dluh svému dodavateli, musí se vydat do Mexika po boku falešné rodiny. Film hýří humorem, akcí a nečekanými zvraty. I jeho herecké osazentvo je víc než sympatické: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Will Poulter a Emma Roberts.

American Horror Story

Jedním z nejvýraznějších počinů Emmy Roberts je role Madison Montgomery v hororovém seriálu American Horror Story: Coven, kde svým výkonem divákům doslova vyrazila dech. Není proto divu, že za svoji roli získala řadu ocenění. V další sezoně (American Horror Story: Freak Show) se Emma do seriálu vrátila. A za své účinkování získala nominaci na cenu Saturn — za nejlepší televizní herečku ve vedlejší roli. 

Scream Queens

Seriál sleduje skupinu studentů a zaměstnanců univerzity Wallace, kteří se stanou terčem sériového vraha. Kromě Emmy Roberts, která ztvárnila postavu Chanel Oberlin, sebevědomé, ale zatraceně povrchní dívky, se v hlavních rolích této parodie na hororové filmy objevuje například Jamie Lee Curtis, Lea Michele, Abigail Breslin, Keke Palmer, ale třeba i Ariana Grande!