Vogue Daily

Hot news: Novou couture kolekci pro Gaultiera navrhne Ackermann

Módní dům nesoucí jméno Jeana Paula Gaultiera pokračuje v konceptu hostujících designérů. Kolekci haute couture na jaro–⁠léto 2023 připravuje tentokrát Haider Ackermann.
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Timothee Chalamet a Haider Ackermann na filmovém festivalu v Benátkách, 2. září 2022
Na lednovém fashion weeku v Paříži představí módní návrhář Haider Ackermann svou vizi haute couture pod hlavičkou Gaultier Paris. Dnes to oznámily obě strany. Ackermann známý pro své jemné střihy a vytříbený smysl pro barvy se stává čtvrtým hostem po obchodu Jeana Paula Gaultiera, kolekci na aktuální sezonu podzim–zima 2022/2023 vytvořil Olivier Rousteing. Před ním si DNA značky přetvořili podle svého Glenn Martens a Chitose Abe ze Sacai.  
„Vždycky se mi líbila Haiderova práce, zejména co se týče krejčoviny,“ okomentoval Gaultier výběr pro WWD. „Jsem si jistý, že jeho couture bude pozoruhodná, a nemohu se dočkat, až uvidím kolekci, kterou představí.“
Ackermannovo jméno se v souvislosti s několika značkami v minulosti objevilo několikrát. Svého času Karl Lagerfeld označoval kolumbijského rodáka za svého nástupce v čele Chanel, někteří kritici o něm mluvili jako o novém Yves Saint Laurentovi. Dior jej oslovil jako možného nástupce Johna Galliana na postu kreativního ředitele dámského oddělení, on sám odmítl přestup do Maison Margiela. V září 2016 přijal funkci kreativního ředitele italské značky Berluti, v březnu 2018 odešel.
V poslední době je vidět zejména díky spolupráci s hercem Timothée Chalametem.