Stay Home And Stay Fit

#StayHomeAndStayFit: Jógou proti stresu

Přísná opatření okolo karantény nekončí, vaše oblíbená fitness a jógová místa jsou uzavřená, ovšem my pro vás máme dobrou zprávu. Několikrát týdně vám budeme od devíti hodin ráno přinášet pravidelnou dávku pohybu, protažení i posilování. Jediné, co k tomu budete potřebovat, jste vy sami. Tak hlavu vzhůru, první hodinu začínáme s antistresovou jógou. 
Foto: Matous Sedlak
Foto: Josef Rabara / @rabarafoto
Klára Doubková
Dnešním 40minutovým cvičením nás provede instruktorka Klára Doubková, která se hned na úvod zaměří na odbourání stresu z našeho těla i mysli.
„Stres je jedním z faktorů, který přispívá k oslabení imunitního systému a právě ten potřebujeme mít v těchto dnech silný a zdravý,“ vysvětluje s tím, že zacvičit si s ní mohou začátečníci, pokročilí nebo klidně děti. 
Klára se józe se věnuje od svých dvanácti let, ale až když se kvůli zdravotním problémům ponořila více hloubky, objevila Iyengar jógu. „Tehdy jsem díky přístupu učitele a velké variabilitě nastavení pozic pochopila, že jóga může opravdu pomoct a stala se pro mne nejen cvičením, ale životní cestou,“ dodává a vy se právě teď můžete stejnou cestu vydat společně s ní. Namasté.