Man

Rami Malek, mistr smart casual stylu

Ještě než sesbíral všechny možné ceny za roli Freddieho Mercuryho v Bohemian Rhapsody, už nenápadně kraloval červenému koberci a street stylu. Herec Rami Malek má od začátku své kariéry v oblékání jasno. Jeho šatník je stejně skvělý jako jeho výkony na plátně.
Mohlo by se zdát, že se americký herec stal hvězdou prakticky přes noc díky své (zatím) neslavnější roli, pravdou ale je, že ten okamžik trval více než patnáct let. Syn koptských emigrantů z Egypta chodil do stejné třídy jako herečka Rachel Bilson a s Kirsten Dunst sdílel na střední hodiny muzikálového herectví. Rodiče sice chtěli mít z Ramiho právníka, ale nakonec se ukázalo, že má výraznější herecký talent než hlavu na paragrafy, a tak se dostal ke studiu divadelních věd v Evansville. Univerzitu dokončil s titulem bakalář umění v roce 2003. Chtěl sice studovat dál, ale prohlubující se dluh za školné mu to nedovolil, a tak se z rodné Kalifornie dostal do New Yorku, aby se mohl věnovat divadlu. S divadelní společností hrál po celém městě, ale nakonec se stejně do Kalifornie vrátil na popud castingové ředitelky Mali Finn. Byla to právě ona, kdo pomohl získat hlavní roli pro Leonarda DiCapria ve filmu Titanic a prosadila Russella Crowea do L. A. – Přísně tajné.

Do Hollywoodu za Tomem Hanksem a Julií Roberts

Spolu s rodiči se přestěhoval do Hollywoodu a zatímco posílal svůj životopis na všechny strany, pracoval jako poslíček s pizzou a v jedné z hollywoodských restaurací připravoval falafel a sendviče. Po roce konečně získal první roli v seriálu Gilmorova děvčata a následovaly dvě role v divadle. V dalším roce přišel seriál The War at Home a v roce 2006 nastal průlom díky akční komedii Noc v muzeu s Benem Stillerem. Faraona Ahkmenraha si zahrál i ve dvou dalších pokračováních. S rokem 2010 se objevila role v televizním seriálu 24 a minisérii The Pacific. Jeho výkon zaujal výkonného producenta Toma Hankse, který ho obsadil do svého nového filmu Moje krásná učitelka s Julií Roberts. Ještě než měla tato romantická komedie premiéru, Rami už měl v kapse roli upíra ve filmu Twilight sága: Rozbřesk a Ramiho filmografie se začala rychle plnit a spolu s ní i pozvánky na společenské akce, večírky a premiéry. Ty se ještě zmnohonásobily, když Rami získal hlavní roli v seriálu Mr. Robot. Scenárista Sam Esmail vybíral ze stovky herců, než našel dokonalého Elliota Aldersona právě v Malekovi. 
Foto: Profimedia
Rami Malek, červen 2018
Foto: Collection Christophel © 21 Laps Entertainment
Ben Kingsely a Rami Malek ve filmu Noc v muzeu
Foto: Profimedia
Rami Malek v roli Freddieho Mercuryho v Bohemian Rhapsody

Osudová rapsodie

O natočení příběhu legendární skupiny Queen se mluvilo spoustu let. Žijící členové si podmínili, že budou mít dohled nad scénářem i výběrem herců. Hodně se spekulovala o tom, že Freddieho bude hrát Sacha Baron Cohen, což kytarista Brian May několikrát na sociálních sítích dementoval. Psal se rok 2016, Rami měl v kapse Emmy, nominaci na Zlatý glóbus a v listopadu i smlouvu na roli, která mu změní celý život. Režisér Bryan Singer začal natáčet Bohemian Rhapsody v září následujícího roku, do kin se snímek dostal v říjnu 2018. Svět se do Ramiho zamiloval a stejně tak i filmoví kritici. V roce 2019 proměnil Rami všechny nominace ve vítězství včetně Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli. 

Módní superstar

Ještě než se z drobného herce s výraznýma očima stala globální superhvězda, už patřil mezi pravidelné hosty na těch nejsledovanějších módních přehlídkách. Návrháři si ho oblíbili pro snadno zapamatovatelnou tvář a prakticky perfektní styl oblékání. Úzké nohavice, padnoucí saka, hedvábné košile nebo jen obyčejné tričko. Tak vypadá Ramiho uniforma na červený koberec i v soukromí. Mimo oficiální akce se drží osvědčených střihů a bomberů klidně i ve výrazných barvách. Na první MET gala přišel v modrém obleku, na druhé v zářivě rudém.
Pokud není zrovna v černé od hlavy k patě, využívá právě sílu barev a kontrastů. Drobné detaily, cool kombinace společenského oblečení se sportovním a neomylný vkus na doplňky dělají z Ramiho Maleka jednoho z nejlépe oblékaných herců současnosti. Přesvědčte se ve fotogalerii mapující padoucha z nové bondovky No Time to Die od roku 2006 po aktuální kampaň módního domu Saint Laurent, jehož je Rami tváří.
Foto: Dominique Charriau/WireImage
Rami Malek na přehlídce Saint Laurent v Paříži, únor 2020
Foto: Monica Schipper/Getty Images
Rami Malek na přehlídce Calvin Klein Collection v New Yorku, září 2018
Foto: Melodie Jeng/Getty Images
Rami Malek na přehlídce Dior Couture v Musee Rodin, leden 2017