Celebrity

Fashion Queen Freddie Mercury

I když zemřel před 27 lety, jeho teatrální a glamour styl se vrací a ovlivňuje módní přehlídky, reklamní kampaně i film. Freddie Mercury a jeho top fashion momenty, které budete chtít mít ve svém šatníku taky.
Okázalý šatník Queen Freddieho Mercury se vrací nejen díky biografickému filmu Bohemian Rhapsody s Rami Malekem v hlavní roli, který bude mít premiéru v českých kinech už 1. listopadu. Snímek odkazující na hit skupiny Queen z roku 1975 (pokud je vám pod 40, znáte ho spíš díky kultovní komedii Waynův svět z roku 1992) dokumentuje zpěvákův život do legendárního vystoupení na koncertu Live AID v roce 1985. Kromě hudby se můžete těšit taky na skvělé fashion momenty.
Hudební megahvězda nestojí jen za řadou nejoblíbenějších skladeb v hudební historii, ale taky za ikonickými outfity druhé poloviny 20. století. Ať už to je overal od hlavy k patě pošitý flitry, kostým hospodyňky z videoklipu I Want To Break Free nebo vojenské bundy z koncertů. Mercury byl módní ikonou a jeho odkaz, stejně jako nezapomenutelný hlas, zanechaly trvalou stopu. Důkazem jsou nejnovější módní kolekce, ve kterých najdeme celou řadu outfitů nápadně připomínajících jeho nejslavnější kostýmy. 
„Freddieho styl byl hodně individualistický a VŽDYCKY na tělo,“ říká Charlotte Pilcher. Měl velkou zálibu v pohodlných bílých kalhotách, těsných vestách, motorkářských bundách ve stylu seriálu Chips. „ A v glamour stylu Versace,“ doplňuje stylistka.

Freddie v kolekcích Celine i Stelly McCartney

Nikde není jeho vliv tak moc viditelný jako na přehlídkových molech. Olivier Rousteing, kreativní ředitel módního domu Balmain, se často inspiruje hudební scénou a tak není žádným překvapením, že Freddieho odkaz najdete v podzimní kolekci i té na jaro příštího roku. Junya Watanabe si vybrala Queen jako soundtrack své dámské show. Hedi Slimane ve své první kolekci pro Celine odkázal na Mercuryho kožené období. Andreas Kronthaler do kolekci pro Vivienne Westwood zařadil kostýmy ze 70. let. V této i následující dekádě zpěvák prolamoval genderové stereotypy, stejně jako to vidíme v posledních letech u Gucci, Saint Laurent, Mugler a dalších značek. 
Ikonická skladba a video Bohemian Rhapsody se stala předlohou nové kampaně britského řetězce John Lewis. Is this the real life? Is this just fantasy? V případě Freddieho Mercury rozhodně oboje.