Přehlídky

Módní lekce amerického optimismu a sebevědomí

Elegantní košile a roláky, zářivé barvy na business meetingy i na black-tie eventy po setmění, ale především silný vzkaz od ženy, která sice už nenavrhuje, a přece dál ovlivňuje newyorskou módní scénu jako málokdo. Podzimní kolekce Wese Gordona pro značku Carolina Herrera je více než poctou jedné z nejelegantnějších žen Manhattanu, kterou budete chtít mít ve svém šatníku celou bez ohledu na všechny aktuální trendy.
Foto: Hunter Abrams // @hunterabrams
Zákulisí přehlídky podzim - zima 2024/2025, CAROLINA HERRERA
Co model, to odkaz na zakladatelku jedné z nejznámějších módních značek. Wes Gordon se i v sezoně podzim - zima 2024/2025 inspiruje Carolinou Herrerou, ženou, která naučila svět nosit sněhobílé košile coby symbol nejvyšší elegance. Pečlivým pohledem a analýzou fotek módní ikony, z níž se na popud Diany Vreeland, tehdejší vlivné šéfredaktorky americké Vogue, stala uznávaná návrhářka, zjistíte, že nová kolekce vychází právě z Carolinina soukromého šatníku. Nejvíce to je však znát na výrazně nabíraných rukávech, podobně jako na vzorech a volánech večerních šatů. Ty jsou pro značku stejně klíčové jako kostýmky a elegantní šaty na den.
Gordon však při navrhování kolekce pokukoval také po kráskách z ostře sledovaného filmu Feud: Capote vs. the Swans (mimochodem, jedna z aktérek — Demi Moore — nechyběla v první řadě). A návrhář samozřejmě nevynechal ani virální trend mob wife, který se promítl i do soundtracku jeho show. „Tato sezona je pro mě skutečně o kráse jako síle a síle jako kráse, ale i tom, že se tyto dvě věci navzájem nevylučují,“ řekl Gordon pro Vogue. „Myslím, že krása je síla, a tak jsem chtěl, aby každý look působil silně.“
Uhlazené roláky, cigaretové kalhoty a hladké textury na kabátech i šatech na denní nošení na přehlídkovém mole s výhledem na Manhattan a Brooklyn vystřídaly třpytivé koktejlky v mini délkách a večerní šaty v klasických siluetách, které můžeme už brzy očekávat na červeném koberci udělování některých z filmových cen.
Nyní máte možnost nahlédnout do zákulisí backstage show Carolina Herrera na detaily oblečení na sezonu podzim - zima 2024/2025 tak, jak je ani diváci v první řadě neviděli.