Móda

Šaty pro svatební hosty na každou sezonu

S příchodem svatebních pozvánek na rok 2024 přichází i každoroční dilema: Co si vezmu na sebe? Hledání těch nejlepších šatů pro svatební hosty si vám dovolujeme zjednodušit. Ať už hledáte šaty na jaro, léto, podzim, nebo zimu, tady jsou!

Broskvové jaro

Přestože podle módních trendů na jaro a léto 2024 bude převládat tlumená paleta barev a dominovat i bílá a černá, není lepší období pro vyzkoušení barvy letošního roku podle Pantone Color institute, kterou je Peach Fuzz, než právě jaro. Pokud nejste fanoušci broskvové, nespletete se ani s róbou ve žhavých červených odstínech, které se jako jedné z mála povedlo do jarních kolekcí prostoupit. Pokud preferujete černobílé kombinace, tak ideální volbou budou i puntíky, které se stále drží na výsluní.

Netradiční léto

Čím dál tím více nevěst volí netradiční svatební šaty, což znamená i jinou než bílou barvu. Po domluvě s nevěstou by tedy nemusel být problém pro vás jako pro hosta zvolit právě lehké bílé šaty, které k létu neodmyslitelně patří. Podle jedné z nejnovějších zpráv v americké Vogue vychází z módy jednotné šaty družiček a snoubenci si váží i kreativního oblékání hostů. Nebojte se tak ukázat, že jste si s výběrem outfitu dali opravdu záležet a umíte přiznat i trochu své osobnosti. Inspiraci hledejte například i u Emily Ratajkowski, Kim Kardashian nebo vždy elegantní a originální zároveň Amal Clooney

Podzim ve stylu osmdesátek 

Teploty už sice klesají, zároveň ale máte štěstí, podzim je totiž pro módu opravdu výjimečný. Od lehkých hedvábných a lněných látek se můžete přesunout k těžšímu saténu i sametu. Módní domy jako Balmain či Stella McCartney ve svých kolekcích na podzim 2024 přikázaly návrat k odvážnějším 80. letům, která jsou i mezi největšími vintage trendy tohoto roku. Nebojte se tak plných podzimních barev v tónech červené a hnědé i rafinovaných siluet s vycpanými rameny. 

Květinová zima 

Když se anglická herečka Bel Powley v říjnu minulého roku provdala za herce Douglase Bootha, všechny své fanoušky očarovala květinovými šaty od značky Miu Miu. Právě květinové doplňky budou vládnout svatebním šatům (mašlím už totiž nadobro odzvonilo), a není tak od věci se jimi inspirovat, i pokud jste svatební host. Například sukni s květinovými nášivkami či potiskem můžete zkombinovat se sakem či vestou, a ani nízké teploty vás tak nezaskočí.