Celebrity

Nové výzvy Nicholase Houlta

Jeho schopnost ponořit se do různých rolí a vyjádřit skrze ně autentičnost každého charakteru mu vynesly uznání kritiků i popularitu po celém světě. Britského herce Nicholase Houlta není jednoduché zařadit, jeho talent však nelze přehlížet. 
Foto: Franco Origlia/Getty Images
Nicholas Hoult
Mutant, křehký student literatury či sukničkářský car? Nicholas Hoult je jako sada karet... stačí si jen vybrat, která z jeho stránek si zaslouží váš největší obdiv. Pro nás je tvář Nicholase Houlta navždy spojená s postavou Kennyho Pottera ze snímku Single Man. Naivního mladíka, který se snaží sblížit se zahořklým profesorem literatury, ztvárnil dokonale. Jeho postava byla pro příběh klíčová, odhalovala mnohovrstevnatost životních situací, které se Tom Ford snažil vyjádřit. „V každé poloze jde do takové hloubky, vzhledem k jeho věku mě to velmi překvapilo. Ryzí talent!" řekl po londýnské premiéře režisér redaktorům Vogue. Není divu, že se pak Hoult objevil v mnoha Fordových kampaních. Nejen tím si získal pozornost mezinárodního publika. Přitom to není nic, co by si dvakrát přál.  

I když před kamerou prakticky vyrůstal, břímě popularity přijal teprve nedávno. V jedenácti zpíval legendární píseň „Killing Me Softly With His Song“ před zaplněným hledištěm v kultovní komedii Jak na věc (z roku 2002, známé spíš pod anglickým názvem: About a Boy) a v sedmnácti už točil sexuální scény v generačním dramatu seriálu Skins. „Když se tak dlouho pohybujete na place, dost věcí si automatizujete, najednou se z vás stane profesionál, řemeslník," vysvětlil Hoult svou introvertní povahu v rozhovoru pro červnové vydání GQ z roku 2020. Právě rezervovanost mu bývá vytýkána nejen fanoušky.
 „S dost věcmi mi pomohlo až otcovství, zklidnilo mě a dodalo mi víc odvahy, najednou není nic důležitější než zdraví mé rodiny. Zbytek je jen šaškárna, tak proč ji nepřijmout," říká v tom samém interview na konto nezvykle komické role v seriálu Veliká z produkce HBO. Pomyslný herecký comeback se Houltovi podařil, znovu jsme na něj začali myslet, a stejně tak i producenti. 
Od přijetí role ve Veliké si zahrál v oceňovaném snímku Favoritka, do kin se v roce 2024 taky dostane očekávaná verze Nosferatu z pera Roberta Eggerse, režiséra geniálně podivného snímku Maják. Jako upír bude Hoult sát krev i ze šíje Lilly-Rose Depp. Díky silnému castingu je už teď jasné, že bude mít film propracovanou mediální kampaň. Nicholas se jí však zdá se už nebojí. Nebojí se couvnout ze světla reflektorů.

„Je to o kontrole, jakmile ji máte, můžete ze sebe ukázat víc i mimo konkrétní roli," ukončuje Hoult pro GQ. Aktuálně se mluví i o chystaném snímku o Supermanovi, kde by měl Hoult ztvárnit Lexe Luthora, hlavního padoucha z univerza tohoto komiksového hrdiny. „Snad Luxe zvládnu, mám na co navazovat. V minulosti se mu propůjčili Gene Hackman i Kevin Spacey," přiznává Hoult pro The Guardian.