Celebrity

Klíčové outfity Beyoncé z turné Renaissance, které můžete obdivovat na velkém plátně

Koncertní snímek zpěvačky Beyoncé, který sama režírovala a produkovala, debutoval o víkendu v kinech po celém světě. I ti, kteří se na její koncert nedostali, tak měli možnost zažít neopakovatelnou atmosféru. Nás zajímají především její úchvatné kostýmy.
Foto: Courtesy of LANVIN
Beyoncé v LANVIN
Snímek zobrazuje zpěvačku, držitelku dvaatřiceti ocenění Grammy, spolu s jejím týmem během celosvětového turné Renaissance World Tour, které trvalo od 10. května do 1. října 2023. Záběry ukazují její dokonalé jevištní performance, ale i intimní zákulisní momenty. Právě její kostýmy jsou to, čím nás omráčila. Během turné vystřídala neuvěřitelných 140 looků, mezi kterými byly i vintage kousky od Mugler. Vynesla i značky Coperni, Marc Jacobs, Valentino, Balmain, Rick Owens, Loewe a spousty dalších, které z jejího turné vytvořily jedinečnou módní přehlídku. Podívejte se na některé z nich! 
Foto: Courtesy of Balenciaga
Beyoncé během Renaissance World tour v šatech Baleciaga
Červené vyšívané šaty s korálky Ferragamo vytvořil kreativní ředitel značky Maxmilian Davis. ,,Chtěl jsem navrhnout kousky, které budou plné jejího ducha a stylu,” uvedl návrhář. Značka Ferragamo se postarala i o stříbrné minišaty s rukavicemi a vysokými kozačkami. Šperkařský dům Tiffany & Co. dokonce uvedl i limitovanou kolekci Return to Tiffany® x Beyoncé, výtěžek z její prodeje jde na stipendijní program About Love Scholarship. Beyoncé během své show předvedla na zakázku vyrobené kousky i ikonické modely této značky. Například prsten se vzácným žlutým diamantem o hmotnosti 32 karátů pochází z osobní sbírky slavné návrhářky Tiffany & Co. Elsy Peretti. 
Na jevišti nechyběl ani ukrajinský talent. „Ukrajinská přítomnost a zapojení do velkých kulturních a popkulturních momentů, jako je tento, je důležitá a znamená, že jsme stále tady," uvedl Ruslan Baginskiy, který pro turné Beyoncé vytvořil šestadvacet klobouků. „Dává to naději tomu, čím by Ukrajina mohla být po vítězství," dodává kloboučník.
Zpěvačka vynesla i odvážné šaty mladé ukrajinské značky YASPIS, která se spojila s gruzínskou Situationist, aby tento metalický kousek pro zpěvačku na zakázku vytvořily. Při svém lasvegaském vystoupení zase oblékla kyjevskou značku Frolov: ,,Můžeme předvést neochvějnou odolnost ukrajinského lidu, který bez ohledu na to, co se děje, vyrábí kousky milované některými z největších světových hvězd, jako je Beyoncé!" komentuje návrhář Ivan Frolov, který krátké šaty doplnil kovovým korzetem a ručně vyšívaným srdcem symbolizujícím vášeň a kreativitu zpěvačky. 
Foto: Courtesy of YASPIS x Situationist
Beyoncé v šatech od YASPIS x Situationist
Model na míru vytvořil i Louis Vuitton. Autorem černého bodysuit s křišťálovými detaily je kreativní ředitel pánských kolekcí, zpěvák Pharrell Williams, který vytvořil i outfity s ikonickým vzorem značky Damier pro zpěvaččinu dceru Blue Ivy a další tanečníky. Pařížská značka Lanvin pro ni na míru vytvořila stříbrný trikot a pláštěnku, na nichž pracovala více než 180 hodin, a doplnila ho na zakázku navrženými šperky. Dalším metalickým (tentokrát ale zlatým) lookem byl flitrový top s ramenními vycpávkami a minisukně od značky RAISA VANESSA.
V jednom ze závěrečných vystoupení v Kansas City doslova oslnila zpěvačka publikum couture šaty Balenciaga. Ty byly totiž osázeny více než osmi tisíci křišťálových kamínků. Upnuté šaty byly doplněny dlouhými rukavicemi. O zářivě modrý outfit z hedvábí s flitry a kapucí a velmi dramatickou sukní se zase postarala návrhářka Vera Wang. Camille Miceli pro Beyoncé přepracovala model z podzimní kolekce PUCCI a vytvořila bodysuit zdobený ikonickým potiskem Giardino, který byl součástí kolekce Supernova a právě na pódiu ho mohli diváci vidět úplně poprvé. O červený look zdobený kamínky a závojem, ale také o zlatý bodysuit zdobený křišťálem se postarala značka Alberta Ferretti. Mini korzetové šaty z černého latexu navrhl Andreas Krothales, manžel zesnulé Vivienne Westwood. Módní dům Gucci pro zpěvačku vytvořil stříbrnými flitry, třásněmi a křišťály zdobený kabát a vyšívané body.