Doplňky

Kdo je doopravdy Ruslan Baginskiy?

Instagramová senzace. Superstar ve světě doplňků. Kloboučník slavných. Ten, jehož jméno se těžko vyslovuje, ale jeho tvorbu si nemůžete splést. Odpověď najdete v jeho nové podzimní kolekci, kterou si budete chtít objednat celou.
Foto: archiv značky
Ruslan Baginskiy kolekce podzim - zima 2021/2022
Mnozí by mohli namítat, že klobouky jsou pasé stejně jako pravé kožešiny, glitterové laky na nehty a solárka. Tedy pokud se zrovna nechystáte na audienci ke královně Alžbětě II. nebo na dostihy. Jen se podívejte například na tzv. bucket hats. Původně měly chránit irské rybáře před nepřízní počasí, ovšem dnes jsou zásadním doplňkem mileniálů i generace Z. Nosí je všichni, od supermodelek po holky a kluky odnaproti. Vznikla tak nová tradice a právě to je cílem snažení ukrajinského designéra Ruslana Baginského.
Na globální módní scéně se objevil před pár lety se svými typickými čepicemi s kšiltem, ty se rychle objevily na nejsledovanějších hlavách od Paříže po LA, Prahu nevyjímaje. „Je nejvyšší čas vytvořit nové tradice,“ prohlašuje u příležitosti uvedení kolekce podzim-zima 2021/2022, do níž přidal nové siluety a těm stávajícím dal nové detaily. Novinkou jsou kovbojské klobouky, kloboučky ve tvaru zvonečků a čepečky, které dosud v jeho tvorbě chyběly. Ve velkém se uplatňují úplety, a to jak u čepic s logem, tak u nákrčníků a čelenek. Zároveň rozšiřuje nabídku doplňků o sponky do vlasů z kůže, semiše a dřeva. 
Barevnou paletu pro druhou polovinu roku nechává Ruslan Baginskiy v decentních tónech béžové, šedé, smetanové bílé a černé. Cílí na ty, kteří chtějí do svého šatníku chytře investovat a nejde jim o krátkodobé trendy, ale o dlouhodobé hodnoty. I to je další důvod, proč se Baginskiy stále více zaměřuje na funkčnost a praktickou stránku svých modelů. „Nemusíte hledat důvod, proč nosit klobouk; klobouky by se měly stát novou normou,“ prohlašuje kloboučník z Kyjeva. Svou aktuální kolekcí potvrzuje svůj hvězdný status mezi designéry módních doplňků a zároveň hodnoty mladé generace tvůrců, pro něž jsou tradice a řemeslo stejně zásadní jako inovace a udržitelnost, kterou dokazují tvorbou, jež obstojí mnoho sezon.