Trendy

Neprávem opomíjené novinky uplynulého roku, které by vám neměly chybět na kosmetické poličce

Přes tři tisíce nových parfémů, dvojnásobný počet krémů a sér, o množství make-up novinek, které se na trhu objevily během roku 2021, ani nemluvě. V této záplavě produktů snadno přehlédnete ty, které stojí za investici, ale z mnoha důvodů se jim nedostalo tolik pozornosti, kolik si zaslouží. Které to jsou a proč by měly mít čestné místo i u vás doma? 

Kilian Le Rouge Parfum Liquid Ultra Matte

Ani rok 2021 moc rtěnkám nepřál, ale tyto můžete nosit bez ohledu na aktuální nařízení a povinnost nosit respirátory. Vydrží na rtech dlouhé hodiny, bez problému dají i dopolední kávu a odpolední čaj o páté. Přitom nevysušují a jako bonus krásně voní. Chcete víc? Tak si místo jednoho nebo dvou odstínů vyberte klidně všechny. 
Rtěnka Le Rouge Parfum Liquid Ultra Matte v odstínu Prohibited, KILIAN, prodává Ingredients, 1450 Kč

Chanel L'Eau de Mousse

Přes veškerou osvětu na téma čistění pleti pořád patří cleanser mezi nejméně prodávané produkty ve skincare. Naprosto neprávem a v neprospěch těch, kteří tento zásadní krok podceňují. Přicházejí totiž o spoustu požitků, protože čisticí pěnu od Chanel si zamilujete pro... ano, pro všechno. Je dostatečně jemná, a přitom dost výkonná, aby udělala všechno, co od dobrého cleanseru očekáváte, a ještě něco navíc. Čistí, osvěžuje, odstraní veškeré nečistoty, mikročástice ze znečištěného vzduchu, zbytky UV filtrů, nadbytečný maz stejně jako odumřelé buňky. 
Pěnivá čisticí voda L'Eau de Mousse, CHANEL, prodává Douglas, 1349 Kč

Oolaboo Therapeutic Green Tea Energizing Vitality Hair Bath

Stejně jako se péče o pleť stala tématem číslo, tak se do popředí zájmu dostala pokožka hlavy, která také dostává další vlnou epidemie a stresu pořád zabrat. Vypadávání vlasů? Jedno z nejhledanějších témat na Googlu, což rozhodně není náhoda. Jak samotná nemoc Covid-19, tak i stres jsou hlavními příčinami padání vlasů. Řešit to můžete cílenou péčí o vlasovou pokožku. Nizozemská značka Oolaboo letos rozšířila řadu se zeleným čajem o šampon pro řídnoucí vlasy a proti jejich padání. Na rozdíl od většiny funkčních šamponů tento voní a je šetrný i k barveným vlasům a kromě vlasové pokožky povzbuzuje i všechny smysly díky obsahu zeleného čaje a máty. Vysoký obsah kofeinu podle odborníků vyrovnává následky hormonálních změn. Od vás se chce jediné: nanést, nechat působit jednu až tři minuty a důkladně smýt. That's all!
Osvěžující šampon Therapeutic Green Tea proti vypadávání vlasů, OOLABOO, prodává Oolaboo.cz, 1160 Kč

Estée Lauder Double Wear Flawless Hydrating Primer SPF 45

Přestože se na trhu objevuje velké množství podkladových bází, tato si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Kromě ultra lehké textury, která krásně splývá s pletí a vyhlazuje ji, navíc obsahuje vysokou UV ochranu, takže nejen že okamžitě zkrášluje, ale ještě chrání pokožku před budoucím stárnutím. Jednodušší to fakt už nemůže být. 
Podkladová báze Double Wear Flawless Hydrating Primer SPF 45, ESTÉE LAUDER, prodává Estée Lauder, 1220 Kč

Sisley Phyto-Teint Nude

U líčení pleti ještě zůstaneme. Už jste vyzkoušeli make-up, který se chová jako druhá kůže, není vůbec cítit, ani vidět, a přitom udělá všechno, co od něj chcete? Že ne? Pak to rychle napravte a tento malý zázrak si vyzkoušejte v Maison Sisley. Letošní novinka Phyto-Teint Nude texturou připomíná water-cream, rychle se rozpouští, neusazuje se v pórech ani vráskách, pokožka okamžitě vypadá o 100 procent líp, aniž by kdokoliv tušil, čím to je. Překvapení roku 2021? Rozhodně! 
Tekutý make-up Phyto-Teint Nude, SISLEY, prodává Sisley Paris, 2050 Kč

Haan Hand Cream Carrot Kick

Ano, čtete správně. Mrkvový krém na ruce. Vedle velmi netradiční vůně a cool obalu má rychle vstřebatelnou, a přesto výživnou texturu s obsahem prebiotik pro posilování kožního mikrobiomu. Doplnitelný obal se vejde i do malé kabelky (věřte mi, nosím prakticky neustále wallet-on-chain), takže si jím můžete hýčkat ruce kdykoliv a kdekoliv. Tohle bude váš nový nejlepší parťák. 
Krém na ruce Carrot Kick, HAAN, prodává Aurio.cz, 249 Kč

Envy Therapy Enzymatic Peel

Drhnout, nedrhnout? Jak často? Kolik je málo a kolik zase moc? Je lepší mechanický, nebo enzymatický peeling? Jak ho vlastně mám používat? Kolem exfoliace se vyrojila obrovská spousta otázek a ještě víc nejednoznačných odpovědí (pokud čerpáte informace jen z Instagramu a TikToku a nesledujete skutečné odborníky na péči o pleť). Řekněte jim dost a svou pleť svěřte do rukou enzymatické peelingu od slovenské značky Envy Therapy. Pracuje na bázi kyseliny salicylové a enzymů z ananasu a papáji, bez obrušování vyhladí pleť, obnoví její jas a celkově ji hodí do pohody tím, že šetrně odstraní odumřelé buňky z povrchu. Podle typu a stavu pleti tento gel naneste na vyčištěnou tvář na 5 až 15 minut a následně opláchněte vlažnou vodou. Můžete ho aplikovat až třikrát týdně, jak však sami zjistíte, jednou za sedm dní to úplně stačí.
Enzymatický peeling na obličej Enzymatic Peel, ENVY THERAPY, prodává Envy Therapy, 1106 Kč

Osté Balzám na rty Mango a Marakuja

Od české značky Osté jsme si zamilovali masku na vlasy, krémy na ruce a samozřejmě balzámky na rty včetně letošní novinky, kterou zakladatelka Hana Phamová namíchala z pořádné dávky kyseliny hyaluronové a koenzymu Q10, samozřejmě nechybí bio kokosový a ricinový olej, rýžový vosk, stévie pro sladkou chuť a vůně exotického ovoce. Díky nabušenému složení balzám rychle hojí namáhané rty, dodává jim okamžitě plný a zdravý vzhled a nemusíte se bát ho olíznout, ani když jste vegan. 
Multivitaminový balzám na rty Sweet Care Mango & Marakuja, OSTÉ, prodává Osté, 390 Kč

Nudestix Brow Boost + Set Gel

Dál už nehledejte, to je on. Nejlepší gel na obočí, jaký jste si vůbec mohli vysnít. V roce 2021 ho uvedla kanadská značka Nudestix a kromě toho, že skvěle fixuje a budete o něm vědět jen vy, posiluje růst obočí. 
Fixační gel na obočí Brow Boost + Set Gel, NUDESTIX, prodává Douglas, 690 Kč

Maison Margiela Replica Matcha Meditation

O vůních píšeme ve Vogue rádi a často, je jich ale každý týden tolik, že ne každá dostane tolik prostoru, kolik si zaslouží. Jednou takovou je Replica Matcha Meditation od Maison Margiela. Tato toaletní voda má za úkol přenést vás do Tokia. Alexandra Carlin a Marcel Carlin pracovali hlavně s bílými květinami, čímž celá kompozice dostala na eleganci a lehkosti, která u květinových vůní není automatická. Tu získali parfémáři díky několika druhům čaje, mandarince a bergamotu. V samotném základu najdete bílou čokoládu, mech a cedrové dřevo. Pro ty, co hledají decentní a zároveň neotřelou vůni, je tato naprosto ideální. 
Toaletní voda Replica Matcha Meditation, MAISON MARGIELA, prodává Douglas, od 1410 Kč

Twilly d'Hermès Eau Ginger

Představte si vůni čistoty, osvěžujícího mýdla, měkoučkého bílého ručníku z egyptské bavlny, jak vás hladí po sprše. I když má třetí verze Twilly od Hermès v názvu zázvor, nehledejte jeho konkrétní podobu. Nenajdete ani čerstvě nakrojený kořen, ani horký čaj. Parfémářka Christine Nagel si pěkně pohrála s jednotlivými ingrediencemi tak, aby žádná z nich nevyčnívala nad ostatní, a vy se tak mohli více než na složení soustředit na emoce, které má tento parfém s bílou buřinkou evokovat. 
Parfémová voda Twilly d'Hermès Eau Ginger, HERMÈS, prodává Hermes.com, od 2270 Kč

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Stick

Ať už jste, nebo nejste příznivci plně krycích make-upů, tento by vám rozhodně neměl chybět. Nenápadná tyčinka se štětečkem na druhém konci toho umí opravdu hodně. Kruhy pod očima? Žádný problém. Zarudnutí kolem nosu? Stačí říct. Hyperpigmentace? Dejte mu pár vteřin. Přitom je tento tuhý make-up, který značka Lancôme představila v lednu 2021, lehoučký a naprosto nenápadný. Snadno se s ním manipuluje a nahradí i korektor. Na co mít plno produktů, když si vystačíte s jedním. 
Make-up a korektor v tyčince Teint Idole Ultra Wear Stick, LANCÔME, prodává Lancome.cz, 1250 Kč