Trendy

Kaia Gerber je blond, Taylor Hill se ostříhala. Jsou radikální vlasové proměny modelek nový trend?

Jestli globální karanténa přinesla nějaký nový trend, pak to jsou rozhodně radikální změny účesů. Objevila se spousta ofin, odrostů i zcela nečekaných proměn. Poslední překvapení přinesla Kaia Gerber, když se v ulicích Los Angeles objevila jako blondýnka.
Foto: Profimedia.cz
Kaia Gerber
Foto: Profimedia.cz
Kaia Gerber
V pondělí odpoledne vystoupila z černého auta blondýnka v bílém tričku, džínách a černém saku. Nic podivného, pokud by se nejednalo o Kaiu Gerber. Začátek léta 2020 se rozhodla prožít s radikálně zesvětlenými vlasy. Odhodila svou slavnou kaštanově hnědou a přišla s novou image, kterou asi nikdo nečekal. Blond si v minulosti vyzkoušela i její máma, Cindy Crawford se v 90. letech proměnila v blondýnu kvůli přehlídce Valentino. Sama Kaia experimentovala s kratšími blond vlasy už v březnu 2016, kdy na svém Instagramu zveřejnila fotku v paruce. 
Není jasné, zda se jedna z nejžádanějších modelek současnost odbarvila sama, nebo se svěřila do rukou kadeřníka. V dubnu se na sociálních sítích ukázala se světlejší barvou vlasů, poté následovalo video s Audrey Hepburn stříhající si sama ofinu s poznámkou já právě teď. Se stejným účesem natočila i video s parfémem Marc Jacobs Daisy, v němž zápasila s flakonem, protože si v karanténě zlomila zápěstí. 

Postřižiny Taylor Hill

O víkendu se zase rozhodla výrazně zkrátit své dlouhé vlasy Taylor Hill, dlouholetý andílek Victoria's Secret a tvář kosmetické značky Lancôme. Na léto zvolila délku těsně nad ramena, ale nenechala nic náhodě a o nový účes se postaral Danilo. Hvězda mezi kadeřníky má hodně dlouhý seznam klientů, mezi něž patří mj. Natalie Portman, Lady Gaga, Selena Gomez, Gwen Stefani, k jeho poslednímu focení patří cover story pro španělskou Vogue s Hailey Bieber
Zatímco Kaia s účesem experimentovala už nějakou dobu, Taylor si image stavěla právě na dlouhých čokoládových vlasech plných lesku a objemu. Ovšem bylo jen otázkou času, kdy se jich zbaví. V minulosti na jejich adresu použila několikrát výraz nezkrotná bestie a postěžovala si, že stále neví, co s nimi má dělat. S výrazně kratší délkou si každodenní péči i styling ulehčila. 

Absolutní blondýna Emily

Další změnu image si připravila Emily Ratajkowski a stejně jako Kaia dala sbohem tmavým vlasům. Nová blond barva výrazně kontrastuje s jejím obočím a hnědýma očima, což ale díky tmavým odrostům nepůsobí nijak násilně. „Nikdy v životě jsem si nebarvila vlasy, ani výrazně nezměnila délku,“ říká Emily. „Právě jsem oslavila narozeniny a jsem šťastná, že z karantény vycházím s novou, svěží image.“
Modelka a herečka nepřehlédnutelnou změnu vzhledu spojila s produkty značky Kérastase, jejíž je tváří. V příštím roce ji uvidíme právě v kampani na řadu Blonde Absolu.