Péče

Desetiminutové ošetření pro zářivou pleť, které hravě zvládnete před party

Diář nabitý k prasknutí nejrůznějšími společenskými událostmi a večírky pro pleť nevěstí nic dobrého. Hlavní příčinou ranních otoků a našedlého tónu pleti je dehydratace, nedostatek spánku, příliš mnoho slaných jednohubek a sladké koktejly. S naším návodem vám postačí pouhých 10 minut na kompletní regeneraci a zklidnění pleti a můžete rovnou vyrazit na další akci.
Foto: John Rawlings/Condé Nast via Getty Images

Čištění

Podle kosmetičky celebrit a zakladatelky značky Skinesis Sarah Chapman je tajemství zářivé pleti ve správném čištění. "Začněte tím, že cleanser důkladně vmasírujete do pórů, zbavíte je tak všech nahromaděných nečistot z ovzduší a make-upu. Dvojité čištění zaručí, že bude vaše pleť zářivější a čistější, což umožní všem následným produktům lépe proniknout do hloubky." 
Odbornice na akupunkturu a aromaterapii Annee de Mamiel souhlasí, že kombinace dvou cleanserů s různými texturami a benefity pomáhá. "Naneste vrstvu cleanseru s projasňujícím exfoliačním účinkem, nechte chvíli působit a navrstvěte na něj regenerační čisticí balzám - společně budou působit jako maska, která během pěti minut zanechá pokožku dokonale čistou, vyhlazenou a zářivou," přidává tip navíc.

Střídání teploty

Střídání teplé a horké vody při smývání cleanseru rozproudí cirkulaci krve a oživí pleť. Sarah Chapman doporučuje použít mušelínový ubrousek namočený do horké vody k odstranění make-upu. Skvělá je podle ní také pára, která se uvolňuje během sprchování. "Po čištění tvář dvě minuty oplachujte teplou vodou a čtyři minuty studenou, aby pleť zůstala sjednocená a póry stažené."

Exfoliace

Chcete okamžitě rozzářit pleť? Zbavte ji nánosu odumřelých kožních buněk pomocí peelingu. Kyselina mléčná, salicylová a mandlová jsou ideální pro vyhlazení povrchu pleti a sjednocení, najdete je jak v exfoliantech určených na domácí použití, tak ve vyšších koncentracích u dermatologů.

Maska

Jsou plné aktivních výtažků ve vyšších koncentracích, které zaručují okamžité výsledky v podobě zvýšené hydratace a projasnění pleti. "Plátýnkové masky jsou fantastické k hydrataci a zpevnění pokožky. Obyčejnou sheet masku často namočím do mlhy Dewy Facial Mist, která je bohatá na aktivní ingredience, a přiložím na pět minut - maska zajistí lepší vstřebání všech rostlinných výtažků," říká Sarah Chapman.
"Pro dosažení lepších výsledků zkuste pod masku aplikovat oblíbené sérum. Maska působí jako štít proti odpařování a umocní jeho benefity," dodává.

Masáž

Zeptejte se kterékoliv kosmetičky a ta vám potvrdí, že by masáž měla být základem péče o pleť. Sarah Chapman používá při masáži klouby prstů (dlaně drží v pěstích) a konečky prstů, kterými pomocí přesných tahů doslova probouzí obličejové kontury zpátky k životu. Její masážní technika okysličuje pokožku, má detoxikační účinky a liftingový efekt, zatímco působí jako lymfodrenáž, čímž se minimalizují otoky.

Zbavte se opuchlosti

Jakmile se zbavíte otoků kolem lícních kostí a pod očima, uvidíte velký rozdíl. Nefritové rollery pleť krásně zchladí a jsou dokonalým prostředkem k rozproudění lymfy. Vogue doporučuje tyto nefritové rollery.
Annee de Mamiel sází na ledové kostky ze zeleného čaje k okamžitému uvolnění a oživení pokožky. "Zelený čaj obsahuje kofein, takže pokud máte pytle pod očima, nebo vypadáte vyčerpaně, zabalte kostku ledu do mušelínového ubrousku a přejíždějte s ní obličej, dokud se úplně nerozpustí."

Hydratace

Použití hydratačního krému se může zdát jako samozřejmost, ale aby se vlhkost opravdu dostala do pleti, musíte vsadit na osvědčené stálice, jako je kyselina hyaluronová. "Nezapomínejte na oči, krk a všechny exponované oblasti - vklepejte do nich kapku oleje, který dodá přirozený jas," radí Sarah Chapman.

Nádech a výdech

Nakonec věnujte chvíli sami sobě, zhluboka se nadechněte a uvolněte mysl. "Může se stát, že na party nebudete nikoho znát, což může být trochu stresující. A to se pochopitelně odrazí na výrazu tváře. Hluboké dýchání zapojí parasympatický nervový systém (také známý jako systém odpočinku a digesce, který řídí srdeční frekvenci a trávení), pomáhá zklidnit organismus a dodá sebevědomí," dodává Annee de Mamiel.