Péče

Jasná budoucnost: Stane se chemický peeling běžnou součástí domácí péče?

Zapomeňte na neekologické peelingy s plastovými zrníčky, nepříjemné pnutí a podrážděnou pokožku. Vyhlazenou, sjednocenou a hebkou pleť můžete mít na počkání.
V současnosti patří chemická exfoliace hned po botoxu mezi nejžádanější procedury na klinikách a v dermatologických ordinacích. Své kořeny má sice v padesátých letech minulého století, ale ani to jí podle všeho na atraktivitě neubírá. Její popularitu ostatně dokazuje masivní rozšíření peelingů do regálů běžných obchodích sítí. Ne každý má totiž čas a finance na pravidelné ošetření u profesionála. Chemický peeling v pohodlí domova? Zní to možná jako sci-fi, ale s novou generací exfoliačních pudrů, tonik a gelů se tato vize stává skutečností. 

Co musíte vědět?

Při používání exfoliačních produktů se vyhněte jejich kombinování a vždy se řiďte pokyny výrobce na obalu. Čerstvá nová pokožka potřebuje extra štít proti slunečním paprskům a vnějším agresivním vlivům. Proto vždy během dne  aplikujte krém s vysokým ochranným UV faktorem. Po celý rok. A to minimálně SPF 30. Cokoliv, co je pod 30, se nepočítá. 

Pudr

Odstranění odumřelých kožních buněk pomocí pudrového peelingu je pravděpodobně jednou z nejšetrnějších možností, kterou máte. Fungují jednoduše. Malé množství pudru nanesete do dlaní a při smíchání s vodou vytvoříte bohatou pěnu, kterou posléze promasírujete obličej. Vhodné jsou pro všechny typy pleti včetně citlivé. Použité ingredience se navíc většinou aktivují právě až při kontaktu s vodou, čímž máte jistotu, že z produktu dostanete pokaždé maximum benefitů. Skvělé exfoliační pudry najdete u May Lindstrom, Sensai, Tatcha a Clinique.

Dvoufázová kúra

Inovativního postupu pro redukci mdlého vzhledu pleti využívá noční péče Lancôme Crescendo. Tahle kouzelná hůlka obsahuje ošetření na 28 nocí, přičemž nová technologie čerpá poznatky z tzv. intervalového tréninku, který pleť doslova nakopne, ale nezpůsobí nežádoucí začervenání a odlupování. První fáze progresivního peelingu se používá po dobu 14 dnů a využívá síly 5% AHA kyselin v kombinaci s výtažkem z quinoi. Po dvou týdnech přípravné fáze přichází čas na druhou, která využívá 10% koncentraci kyseliny salicylové a glykolové. Lehčí už to být nemůže.
Foto: Getty Images

Home-office

Chemický peeling jako u dermatologa si konečně můžete dopřát u sebe doma. Nevěříte? Bright Future je první hydratační hypoalergenní chemický peeling, který pleť zbaví odumřelých buněk, aniž by ji vysušil nebo podráždil. Díky unikátní kombinaci AHA kyselin, retinolu, probiotik a kyseliny hyaluronové urychluje buněčnou obnovu a zvyšuje úroveň hydratace v pleti. Jemný gel výrazně redukuje póry, akné i vrásky, sjednocuje nerovnoměrný tón, pokožku vyhlazuje a projasňuje. Stačí dvě až tři noci, abyste dosáhli efektu profesionálního ošetření.

Maska

High-tech technologie ve spojení s přírodou ukrývá maska T.L.C. Sukari Baby Facial. Stačí se podívat na instagram, kde ho najdete na poličce všech beauty junkies. Vysoce aktivní ošetření obsahuje 25% koncentraci AHA a 2% BHA kyselin ve spojení s koktejlem složeným z kyseliny mléčné, citronové, glykolové, vinné a salicylové. Hravě si poradí se zvětšenými póry, hrubou texturu pleti a jizvičkami po akné. Stačí nanést tenkou vrstvu na vyčištěný obličej, krk a dekolt a nechat dvacet minut působit. Pak už jen můžete v zrcadle obdivovat svou zářivou sjednocenou svěží pleť. Hned v závěsu za ní je groungbreaking maska z portfolia The Ordinary, která během deseti minut dokáže doslova zázraky. Díky svým rychlým účinkům, příznivé ceně a bláznivé barvě připomínající krev se tato péče stala hitem sociálních sítí. 
Chemický peeling v pohodlí domova? Zní to možná jako sci-fi, ale s novou generací exfoliačních pudrů, tonik a gelů se tato vize stává skutečností.
Foto: Getty Images

Tonikum

Kultovní exfoliant od Biologique Recherche si svůj nedotknutelný status vysloužil právem.  Stačí nanést pár kapek na vatový tamponek a jemnými pohyby vtlačit do pleti. Na výrazný odér připomínající octovou vodu si možná budete muset chvíli zvykat, ale výsledky rozhodně stojí za to. Skvělou budget-friendly volbou je noční péče Vichy Idéalia obohacená o 4% kyselinu glykolovou, polyfenoly z borůvek s antioxidačním účinkem a energizujícím extraktem z cejlonského čaje. Stejně tak legendární Pixi Glow Tonic. Obě tonika jsou vhodná pro začátečníky, kteří s kyselinami teprve začínají. 

Sérum

Nevyspali jste se zrovna do růžova a hned po probuzení víte, že budete muset sáhnout po vysoce krycím make-upu? Zadržte! Nové koncentrované bio projasňující sérum od Taty Harper probudí mdlou unavenou pleť směsí alfa a beta hydroxykyselin, které nepřetržitě odstraňují odumřelé buňky a zanechávají pleť hedvábnou na dotek. Must-have!