Péče

Nejlepší balzámy, oleje a séra na zimu pro suché rty

Od kultovních přírodních balzámů po noční olejíčky a séra pro zvětšení objemu. Toto je 16 nejlepších pečujicích produktů na rty, které si právě teď můžete pořídit. 
Foto: Desiree Navarro/WireImage
Každý rok stejný příběh. Jakmile teploty klesnou pod deset stupňů, telefon mi zaplaví dotazy na nejlepší balzám na rty a zoufalé volání o pomoc, co dělat s popraskanou kůží, která pálí a bolí. Důvod zůstává pořád stejný, chladný a suchý vzduch bere z pokožky hydrataci a nepříznivě se podepisuje i na ochranné lipidové bariéře. Rty nemají mazové žlázky, proto na tom bývají mnohem hůř než zbytek obličeje. Jakmile vyschnou, začnou se nepříjemně napínat, praskat a dokonce otékat a krvácet. Prevence přitom není nic složitého, stačí pravidelně aplikovat hydratační a vyživujicí péči, která vás ochrání od těchto nepříjemných projevů zimy. 
Nebuďte jako silničáři, které každý rok zaskočí sníh, a připravte se na sezonu vysušených a popraskaných rtů dřív, než se z nich stane i váš problém. Na co se zaměřit? Hydratační a výživné ingredience, které se intenzivně budou starat o křehkou pokožku rtů a posílení její bariéry. Hledejte ve složení produktů látky, jako je kyselina hyaluronová, vitamin B5 a ceramidy, které pomáhají udržovat kožní bariéru v normálním, tedy zdravém stavu. 
Po ránu si kartáčkem na zuby rty promasírujte, odstraníte tak odumřelé buňky a balzám bude fungovat mnohem lépe, protože mu nic nebude stát v cestě. Letos se ale nemusíte omezovat jen na klasické produkty v tyčince, na trhu najdete novinky v kelímku jako např. kokosový balzám Sweet Care od české značky Osté, která uvádí limitovanou edici s vůní vanilkových rohlíčků. Nebo máte raději oleje? A co takhle séra, která se postarají i o pokožku kolem rtů? Letošní sezona přeje těm nejnáročnějším, jak se můžete přesvědčit v následujícím výběru toho nejlepšího z nejlepších. Od ultra výživných receptur po ty, co dodávají větší objem na počkání.