Péče

Ranní rituál pro tělo a mysl: Ideální probuzení pro úspěšný den

Tyto rituály a přípravky vám nastartují ráno a provedou vás v klidu a pohodě celým dnem.
Foto: Profimedia.cz
Rosalia
Během ranní rutiny nastává ta chvíle, kdy si poprvé na startu dne uvědomíte svou pokožkou, tělo a zpřítomníte svou mysl. Ohledně ranní rutiny koluje mnoho názorů, doporučování kosmetických přípravků, zkušeností a tipů. Naše ranní rutina zahrnuje péči o pleť, vůně a aromaterapii. Toto jsou naše oblíbené kroky.

Ideální ranní rutina

Chuť do života

Máta stimuluje smysly. Pro ranní čištění zubů a jazyka je proto ideální pasta s mátovou příchutí. Pokud se chcete inspirovat ájurvédskými rituály, aplikujte před čištěním zubů olej.

Hydroterapie

Je vědecky potvrzeno, že sprchování má terapeutický účinek. Není tedy jen nutností. Odborníci jej doporučují spíše večer kvůli jeho uklidňujícím účinkům. V ranní rutině je však oblíbený jako budíček. Podle Shelley Carson, přednášející psychologie na Harvardově univerzitě, byste se měli ráno sprchovat, zejména pokud jste ve stresu a potřebujete před prací nastartovat kreativitu. Je to proto, že bdělost kreativitu podporuje. Pokud trpíte výkyvy nálad, cvičte předtím a poslechněte Salmu Hayek. Herečka nedá dopustit na hudbu a tanec jako na nejlepší booster nálady. Daniel Levitin, profesor psychologie a hudby na McGillově univerzitě v Kanadě, tuto teorii potvrzuje: „Hudba spouští hormony oxytocin a serotonin, které jsou zodpovědné za spojení, důvěru a intimitu." Pleť se vám tancem ideálně prokrví.

Čištění pleti

Můžete si představit, že byste ranní péči o pleť vynechali? Zkuste to. Nebo radši ne. Francouzská farmaceutka Natacha Bonjout má jasno: „Ranním čištěním odstraňujete jemnou vrstvu kožního mazu, který pokožka během noci produkuje na ochranu před vnějšími vlivy, jako jsou znečišťující látky nebo škodlivé bakterie." Podle ní je tato vrstva pro pleť prospěšná a byla by škoda se jí zbavovat. Na čištění pleti proto používá pouze sprej s vodou obsahující pečující látky. Poté nanáší krém nebo sérum a ochranu proti sluníčku jako obvykle. Večer je naopak důležité pleť důkladně umýt, ideálně dvojitým čištěním: nejprve olejovou bází nebo micelární vodou na odstranění UV filtrů a make-upu a poté jemným čisticím přípravkem na vodní bázi pro odstranění zbývajících nečistot.

Kick pro zářící pleť

Probuďte ji! Některé typy pleti potřebují povzbuzení. Na rychlé rozjasnění a svěží vzhled se používá nanokurentní kosmetické zařízení ZIIP Halo. Stimuluje a posiluje pokožku a svaly obličeje. Dr. Timm Golueke nabízí pevný vzhled pleti z rukou odborníků. Třífázová kúra Double Tite, která lehce napíná pleť, trvale podporuje tvorbu kolagenu, zjemňuje strukturu pleti a redukuje vrásky. Mezitím používáme jeho denní krém s výtažky z kapradí.

Pití čaje

Když směs čaje vytvoří dermatoložka, může vaší pleti jedině prospět. A tak je to i se Skin Tea od Dr. Barbary Sturm. Čaj Palo Santo podporuje pocit pohody. Jeho zemitá vůně povzbuzuje, navozuje rovnováhu a snižuje stres, který vás čeká během dne plného úkolů. Váš oblíbený parfém vás pak jako vonný plášť doprovodí po celý den a dodá vám energii. Kávu coby fyzický a mentální stimulant pijte až 90 minut po probuzení, abyste nenarušili přirozené uvolňování aktivačního hormonu kortizolu.
Článek vyšel v originále na vogue.de.