Beauty talk

Scarlett Johansson o akné, lymfodrenáži, odpoledním spánku a hádkách s Adamem Driverem

Scarlett Johansson znáte díky jejím rolím v řadě filmových trháků (od Ztraceno v překladu až po Avengers – Sjednocení). Nyní v jejím životopise stojí i zakladatelka beauty značky The Outset. Pro Vogue se herečka rozpovídala o péči o pleť, včetně citlivého tématu akné, lymfatické drenáži a hádkách s Adamem Driverem.
Foto: Zunino Celotto/Getty Images
Scarlett Johansson

Ranní probuzení

Přála bych si, abych nebyla tou osobou, která okamžitě kontroluje telefon, ale je to bohužel tak. Budím se brzy, musím vstávat brzy, protože mám dvě děti. Miminko (syn Cosmo, poznámka redakce) spí déle než dcera, a já během té doby musím dceru připravit do školy. Nemůžu fungovat bez kávy, potřebuji šálek. Miluji tu vůni. Jde o část mého rána, na kterou se těším.

O sociálních sítích

Připouštím, že existují zodpovědné způsoby jejich používání. Pro mě osobně je ale problematický aspekt FOMO.  Prostě ho mám, a ten pocit si zrovna neužívám. Už tak v mém životě existuje dost spouštěčů, kvůli kterým se necítím komfortně. Už jenom to, že jsem zaměstnaná máma se dvěma dětmi a kamarádky bez dětí si říkají: „Jedu na čtyři dny do Miami.“ A já si říkám: „Já jdu na čtyři narozeninové oslavy, nechceš si to vyměnit?“ 

O akné, když jste na očích celého světa

Hodně jsem se spoléhala na opravdu úžasné vizážisty, aby zakryli mé pubertální i dospělé akné. S akné jsem se potýkala už jako teenagerka. Ve dvaceti jsem se ho pak snažila zbavit a vyčistit pleť pomocí tonik, retinolu, vysušujících krémů a peelingů. Když jsem vyrůstala, panovalo přesvědčení, že akné je ošklivé — v souvislosti s těmito domnělými „problémy“ neexistovalo mnoho podpory. Vše se točilo kolem toho, jak si můžete v podstatě znovu namalovat celý obličej. Žila jsem v bludném kruhu, kdy jsem pleť dokola vysušovala, a ta se samozřejmě bránila, byla ještě víc podrážděná. Tehdy ještě nebyly dostupné informace o kožních bariérách, jako máme dnes, bála jsem se použít hydratační krém.
Jednoho dne jsem ale instinktivně začala používat hydratační krém, protože jsem už jednoduše nevěděla, kudy kam. A moje pleť se začala hojit. Přestala jsem se šťourat v obličeji a zírat na své póry. Nechala jsem svou pleť, aby se opravdu zresetovala. Používala jsem některé hero produkty, některé přípravky z drogerie, některé luxusnější značky, ale chtěla jsem vytvořit zjednodušený, přehledný program, na který může vsadit většina z nás. Tak jsme začali s The Outset.

O filmové postavě, ke které by se na jeden den vrátila

Uff, to je opravdu těžké! Asi bych se ale vrátila tam, kde jsem se naposledy pohádala s Adamem Driverem (její herecký kolega z filmu Marriage Story, poznámka redakce.). Možná by se našlo pár věcí, které bych mu chtěla říct, abych na to „navázala“.

O wellness

Cvičení je velkou součástí péče o duševního zdraví. Snažím se cvičit alespoň čtyři dny v týdnu. Může to být regenerační den, kdy civčím klasické pilates, které miluji; případně něco agresivnějšího. Jsou i jiné formy pilates, které jsou spíše posilováním, to všechno dělám pro své celkové zdraví.

Tajemství opravdu dobré sprchy nebo koupele

Mám dvě malé děti, které za sebou (a za mnou) neustále chodí po domě, takže klíčem je zámek na dveřích koupelny!

O večerní rutině 

Používám pouze produkty The Outset. Obličej si čistím naším čisticím přípravkem a na noc pak používám Noční krém na obličej, tím si i natírám nohy. A pokud mám pocit, že jsem opravdu, opravdu vysušená, do Nočního krému přidám Boosting Oil. Testuji také některé další věci, na kterých pracujeme, ať už je to noční péče, nebo nová maska. Na noc si na obličej nanáším hodně hydratace, jakože tunu! Ráda pak po probuzení nacházím na obličeji její zbytky.

Oblíbené ošetření

Moje vizážistka Frankie (Boyd, poznámka redakce) má úžasnou asistentku Miku, která umí ty nejlepší lymfatické masáže obličeje. Dopřává mi je před focením nebo před premiérou, vždycky to hrozně pomůže snížít otoky, které by jinak byly hrozně na očích.

O obsahu své plážové tašky

Pracujeme na vlastním SPF, které přijde na trh příští rok. Mám s sebou nosím tubu chystané novinky a musím říct, že je stejně nezbytná jako dobrá kniha. Mimochodem, ke čtení bych doporučila Just Kids od Patti Smith.

O relaxačních rituálech

Naučila jsem se spát během dne, to mi nedělá problém. Často se stává, že mám během natáčení jen 15 nebo 20 minut pauzu, tak prostě běžím do přívěsu a schrupnu si. Pracuji 16 hodin denně a je to fyzicky namáhavé, takže se snažím dopřát si alespoň krátký, regenerační šlofík. Dvacet minut, který vám může změnit celý den. Někteří meditují, jiní si čtou, a já si prostě jen tak usnu.

O svém tajemství dobře prožitého života

Trávit čas s blízkými přáteli a rodinou, vařit a společně si užívat dobré jídlo i pití.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.